VILJAKAS ELU: Kuigi kehv tervis ei lubanud tal emaks saada, jättis Hilary Mantel endast maha palju – 17 raamatut, rohkesti ühiskonnakriitilisi romaane ja ka filmiarvustusi. Pildil poseerib ta Bookeri auhinna pälvinud romaaaniga „Wolf Hall“.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. september 2022, 22:30

Ajalooliste hittromaanide autor suri 23. septembril ajurabandusse

Ootamatult surnud kultuskirjanik Hilary Mantel töötas parajasti uue romaani kallal

„Oleme ilma jäänud geeniusest,“ pani Harry Potteri triloogia autor JK Rowling ainsa lihtsa lausega paika, mille me kahekordse Bookeri auhinna laureaadi Hilary Manteli lahkumisega kaotasime.

Möödunud reedel 70aastasena surnud Briti kirjanduse suurkuju Hilary Manteli tähtsaimad romaanid, „Wolf Hall“ ja „Aeg äratada surnud“, milles autor loob ajalooliselt veenva pildi kuningas Henry VIII õukonnast, on ilmunud ka eesti keeles. Kokku on tema raamatuid tõlgitud 41 keelde ning müüdud on neid üle viie miljoni eksemplari. Väljaspool kirjandusmaailma oli Mantel tuntud filmikriitiku ning sõnaka kolumnistina, kes ei hoidnud end moodsa Suurbritannia hädasid kirjeldades tagasi. Oma viimastel eluaastatel sai menukirjanik oma töö eest ka suurt jõukust nautida: tema varanduse suurus ületas kaks miljonit naelsterlingit. Suurema osa sellest moodustas „Wolf Halli“ triloogia viimase osa, „The Mirror and the Light“ (tõlkes „Peegel ja valgus“) märkimisväärne müügiedu.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99