Helis Heiter
Foto: Alar ProosaBLACK FOOD FESTIVAL
HÜVA NÕU | Toidudisainer Helis Heiter selgitab, mida ja kuidas me sööme ning mis tunde toit meis tekitama peaks
Toidudisainer Helis Heiter räägib, et toidudisain on kõige lühidamalt öeldes innovatsioon toidusektoris. Ehk siis disainiprotsess, mille tulemusel valmivad uued innovaatilised toidutooted, -teenused või terved protsessid alates toidu tootmisest kuni tarbimiseni. Helis räägib lähemalt ka sellest, miks on oluline see, mida ja kuidas sööme ning mis tunde toit meis tekitama peaks.
Helise sõnul on toidudisain küllaltki uus ja väga lai disainiharu, mida tihti on lihtsam selgitada läbi selle, mis ta ei ole. Ta selgitab, et toidudisain ei ole toidu stilistika – see, kui näiteks toiduajakirja fotode või reklaamide jaoks lavastatakse toitu isuäratavalt. Ka ei ole ta toidukunst, mis kätkeb endas näiteks toiduainetest pildikeste tegemist või loomafiguuride ehitamist.
Kommentaarid (0)