Helis Heiter

Foto: Alar Proosa
Anu Saagim 17. september 2022 19:08

Toidudisainer Helis Heiter räägib, et toidudisain on kõige lühidamalt öeldes innovatsioon toidusektoris. Ehk siis disainiprotsess, mille tulemusel valmivad uued innovaatilised toidutooted, -teenused või terved protsessid alates toidu tootmisest kuni tarbimiseni. Helis räägib lähemalt ka sellest, miks on oluline see, mida ja kuidas sööme ning mis tunde toit meis tekitama peaks.

Helise sõnul on toidudisain küllaltki uus ja väga lai disainiharu, mida tihti on lihtsam selgitada läbi selle, mis ta ei ole. Ta selgitab, et toidudisain ei ole toidu stilistika – see, kui näiteks toiduajakirja fotode või reklaamide jaoks lavastatakse toitu isuäratavalt. Ka ei ole ta toidukunst, mis kätkeb endas näiteks toiduainetest pildikeste tegemist või loomafiguuride ehitamist.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99