Helis Heiter

Foto: Alar Proosa
Anu Saagim 17. september 2022 19:08

Toidudisainer Helis Heiter räägib, et toidudisain on kõige lühidamalt öeldes innovatsioon toidusektoris. Ehk siis disainiprotsess, mille tulemusel valmivad uued innovaatilised toidutooted, -teenused või terved protsessid alates toidu tootmisest kuni tarbimiseni. Helis räägib lähemalt ka sellest, miks on oluline see, mida ja kuidas sööme ning mis tunde toit meis tekitama peaks.

Helise sõnul on toidudisain küllaltki uus ja väga lai disainiharu, mida tihti on lihtsam selgitada läbi selle, mis ta ei ole. Ta selgitab, et toidudisain ei ole toidu stilistika – see, kui näiteks toiduajakirja fotode või reklaamide jaoks lavastatakse toitu isuäratavalt. Ka ei ole ta toidukunst, mis kätkeb endas näiteks toiduainetest pildikeste tegemist või loomafiguuride ehitamist.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon