Video: Karol Kaldoja
Inimesed
17. september 2022, 15:28

KUUS NOMINATSIOONI, AGA TÜHJAD PIHUD! Filmirežissöör: eestlastel tuleks saada lahti õpitud abitusest, et filmi tegemiseks pole raha

„Meie film „Kiik, kirves ja igavese armastuse puu” on hea tõestus, et kui tahta, saab ka väga väheste vahenditega filmi teha. Meie film on tehtud täiesti põlve otsas ja ikka oleme Eesti filmi- ja teleauhindade galal. Kõik on võimalik! Mulle tundub, et eestlastel on õpitud abitus, et ei saa teha filmi, kui raha pole,“ räägib noor filmirežissöör Meel Paliale.

„Kiik, kirves ja igavese armastuse puu” oli nomineeritud Eesti filmi- ja teleauhindade galal kuues kategoorias, kuid siiski ei tulnud neile ühtegi võitu. Küll aga pärjati nad publiku lemmiku auhinnaga. „Kahjuks läks seekord nii, et ühtegi võitu ei tulnud, aga ühe lohutusauhinna siiski saime ja meil on väga hea meel et rahvale film meeldib,“ avaldab Paliale. „See on lõppude lõpuks kõige tähtsam. Mis seal vahet on, mis žürii arvab. Kui rahvale meeldib, siis on hästi,“ lisab omalt poolt filmi stsenarist Urmet Piiling.

Edasi lugemiseks: