Foto: Erakogu
Raamat
12. detsember 2023, 20:20

Artikkel ilmus esmakordselt 15.10.2022

LUGEMISSOOVITUS | „Evelyn Hugo seitse abikaasat“ räägib Hollywoodi glamuurist ja pahupoolest läbi filmidiiva silmade (3)

Kui Monique saab võimaluse intervjueerida maailmakuulsat filmistaari Evelyn Hugot, pole tal aimugi, et tegelikult on Evelyn valinud Monique'i kindla põhjusega. Ja kui viimane selle põhjuse teada saab, hakkab ta näitlejatari vihkama. Taylor Jenkins Reidi „Evelyn Hugo seitse abikaasat“ (Rahva Raamat, 2022) on ka aasta hiljem üks populaarsemaid teoseid, mida näeb nii suunamudijate Instagrami lugudes kui ka TikTokis ja Pinterestis. Seda põhjusega.

Monique ei ole kuskilt otsast tuntud või pika staažiga ajakirjanik, kuid kui nende väljaande poole pöördub Evelyn Hugo tiim, kes on vananeva filmidiiva intervjuuga nõus ainult siis, kui selle teeb Monique, ei jää ajakirjal muud üle kui nõustuda. Kui Monique aga Evelyniga kohtub, soovib naine talle ära rääkida hoopis oma eluloo, sealhulgas tõe kõigi oma seitsme abikaasa kohta. Ta tahab, et Monique kirjutaks temast raamatu ning avaldaks selle pärast näitlejanna surma – ja teeniks sellega miljoneid dollareid. Kuid asjal on ka oma konks – Evelyn tahab naisele midagi südamelt ära rääkida. Midagi, milleks Monique valmis ei ole.

Selle raamatu kättevõtmisega läks mul tükk aega – olin seda juba ammu sotsiaalmeedias kiidusõnu pälvimas näinud, kuid pelgasin, et ehk on see mu ootused nii kõrgele seadnud, et pean teoses pettuma. Õnneks oli see täielik vale – lugu on tõesti hoogne ja põnev ning vahel ununeb isegi ära, et tegu on väljamõeldud filmistaariga. Kogu jutt 60ndate Hollywoodist, glamuurist ja kulisside taga toimuvast võiks sama hästi olla tõsi. Ka Evelyni tegelane on niivõrd huvitav, näidates, mida peab naine, keda jälgivad miljonid silmapaarid, tundma ja kuidas oma elu elama, et tema filmid vaatajatele huvi pakuks ning ta karjäär võimalikult edukas oleks.