Eestlaste toit alates möödunud sajandi 60ndatest.

Foto: Kollaaž (Juri Vendelin / Õhtuleht / ETA arhiiv, Lembit Michelson / Õhtuleht / ETA arhiiv, Martin Šmutov, Unsplash, Orkla Eesti)
Toiduuudised
1. jaanuar 2023, 12:01

Artikkel ilmus esmakordselt 16.09.2022

EESTLASE TOIT PEALE SÕDA | Toiduajaloolane räägib, kuidas jõudsime Brežnevi pakikestest Evelin Ilvese koduleiva valmistamiseni

Kas sina tead, kuidas on eestlaste toidulaud viimase 60 aasta jooksul muutunud? Me oleme käinud läbi pika tee, millel palju eriskummalisi maitseid kangest sinepist koduse kartulisalatini, sekka palju poolfabrikaate ja meie igavene oskus ka kehvematel aegadel kodus hästi süüa.

Septembris tähistame Eesti toidu kuud. Toiduajaloolane Anu Kannike heidab pilgu ajalukku ja räägib möödunud 70 aasta näitel, millal jõudsid eestlaste toidulauale borš ja pelmeenid, mis põhjusel kehtestati kunagi Eestis üleriigiline kalapäev ning milliseid põnevaid toiduaineid võis leida Brežnevi toidupakikestest.

Edasi lugemiseks: