PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo „Pealtnägijas“.

Foto: Kuvatõmmis/ERR
Inimesed
14. september 2022, 21:20

AUGUD PEAS JA HAMBAD VÄLJAS! Uljad elektritõukeratta juhid on aina kasvav probleem. Politseinik: kas sa lähed liiklusesse enesetappu tegema? (3)

„Mõni jääb ilma oma ilusast naeratusest, mõnel on peas suured augud, et ei saa otsagi vaadata. Nii hirmus on! Inimesed võiksid rohkem mõelda enda ja teiste tervisele ning arvestada teiste liiklejatega,“ rääkis patrullpolitseinik Karin Mikk „Pealtnägijas“, kes käib kõnniteedel patrullimas kergliikuriga sõitjaid.

Eestis on sel aastal kõigest kaheksa kuuga ametlikult fikseeritud 279 kehavigastust. Kolme aasta jooksul on elektritõukeratta tõttu surnud kaks inimest. Mitmes Euroopa suurlinnas on võimude kannatus juba katkenud ning elektritõukerattaga liiklemine suisa keelatud. „Terve Euroopa ägab selle probleemi all. Rootsi on läinud juba seda teed, et renditõukerattad on ära keelatud. Siin on kindlasti ka mõtlemiskoht nendel ettevõtetel. Kui sa ei tee riigiga koostööd ja ei taha seda olukorda parandada, siis selle järgneb, et riik peab hakkama reegleid karmistama,“ rääkis PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Edasi lugemiseks: