Ingrid Joya Tsirel

Foto: Karen Härms
Inimesed
13. september 2022, 19:31

Koolitaja Ingrid Joya Tsirel: miks on oluline enda jaoks loodud uskumuste kastist välja mõelda ja olla loominguline ning avatud?

HÜVA NÕU | Julge vaadata oma laiskusele, hirmudele ja teistele seatud ootustele otsa (1)

Koolitaja, coach ja enesearenguterapeut Ingrid Joya Tsirel sõnab, et kui töötajad on ennast töökollektiivis mugavustsooni sisse seadnud, siis on see laias laastus tingitud kolmest komponendist - laiskusest, hirmudest ja teistele seatud ootustest. Laiskus teha uuendusi ja liikuda edasi, kui hetke olukord võimaldab vähegi seda vältida. Hirm muutuste ja nendest tuleneva teadmatuse ning ise hakkama saamise ees. Ja ootused teistele, et nad lähtuvalt eelmainitust teeksid teiste eest asju ära. Küsimus on kui ausad julgeme iseendaga olla ja kui palju tahame elus edasi liikuda.

Kõik need mainitud komponendid mõjutavad kogu tiimi tööd, ka teiste motivatsiooni, töötahet ja tulemuslikkust. „Kõik inimesed on oma olemuselt laisad ja meil kõigil on hirmud. Küsimus on kui ausad julgeme iseendaga olla, kui palju tahame elus edasi liikuda ja luua muutusi ning kui hea on meie suhe iseendaga. Inimeseks olemisega käivad kaasas mõned ebamugavad olemuslikud eripärad mida saab õppida vastavalt oma soovidele ja vajadustele suunama ja kujundama. Lihtsalt julge vaadata oma laiskusele, hirmudele ja teistele seatud ootustele otsa ja juba on sul võimalik luua oma ellu väga suuri muutusi, olla rõõmsam, mängulisem ja avatum,“ annab Joya nõu.

Edasi lugemiseks: