Foto on illustreeriv: siin imetleb Tema Majesteet Aberdeeni Mesinike Ühenduse liikme David Findlateri mesilasi

Foto: Scanpix
Inimesed
13. september 2022, 15:52

ERILINE KOMME: kuninganna surmast teatati ka tema mesilastele

Kuningakoja ametlik mesinik järgis Elizabeth II surma järel sajanditevanust traditsiooni ning edastas mesilastele kurva sõnumi Tema Majesteedi lahkumisest.

Daili Maili teatel sõitis kuninglik mesinik John Chapple (79) reedel nii Buckinghami paleesse kui ka vastse kuninga Charles III senisesse ametlikku residentsi Clarence House'i, et siduda esmalt sealsete mesitarude ümber mustad leinalindid ning teatada siis tarude asukatele kuninganna surmast. Chapple rääkis Briti lehele, et teavitas mesilasi poolihääli ka uuest valitsejast ja manitses, et mesilinnud kuningas Charlesi vastu ikka kenad oleksid.

Daily Maili teatel on see traditsioon sajandeid vana ja põhineb ebausul, et omaniku muutumise mahasalgamine võib meemeistrite meeandi vähendada või sundida neid tarust lahkuma. Halvemal juhul võivat selline teadmatus mesilased lausa tappa!

„Koputad igale tarule ja ütled: „Teie perenaine on surnud, aga ärge teie kuhugi minge. Teil on hea uus peremees,“" rääkis kuninglik mesinik.

Kindlasti kujunevad uue monarhi ja kuninglike mesilaste suhted harmooniliseks - Walesi printsina oli Charlesil kombeks taimedega rääkida.