Foto: Erakogu
Raamat
29. oktoober 2022, 12:00

LUGEMISSOOVITUS | Mõrvalugu, mida jutustatakse vaid läbi e-kirjade ja sõnumite

Mõrvamüsteeriumite hulka on lisandunud tõeline maiuspala! Keegi selles raamatus sureb ning keegi on tema mõrvas süüdi. Kuid selle asemel, et lihtsalt lugu jutustada, on igaühel võimalus pea tööle panna ja ära arvata, kes mõrvar on – kõik asitõendid on kaante vahel.

Janice Halletti teosest „Ridade vahel“ (Rahva Raamat, 2022) on raske rääkida, sest ei tahaks midagi lugejale reeta. Tegevuse keskmes on üks väike teatritrupp, kes tegeleb uue etenduse lavaletoomisega. Samal ajal tuleb välja, et üht truppi kuuluvat perekonda tabab valus šokk – nende pisitütar Poppy saab vähidiagnoosi. Koos hakatakse tüdrukutirtsule raha koguma, sest ta vajab kallist ravimit, mida toodetakse vaid Ameerikas.

Sel korral on aga teatritrupiga liitunud kaks uut liiget, kes paistavad alguses igati toredad ja abivalmid, kuid kes peidavad teiste eest rohkem saladusi kui neilt oodata võiks…

Kuigi tegelasi selles loos on üksjagu ja kulub veidi aega, et jääks meelde, kes on kes, haarab raamat lugeja niivõrd endasse, et seda on võimatu enne käest panna, kui lõpuks selgus majas. Seega põnevikearmastajad, kes tahaksid tavapärastesse jutustamisviisidesse veidi vaheldust – siin on midagi teile!