Inimesed
11. september 2022, 16:32

ÕL LONDONIS | VIDEO JA GALERII | JUSTKUI PALVERÄNNAK! Kuninganna residentsi juurde pääsemiseks oodatakse põnnide ja koertega järjekorras tunde

„Kallis kuninganna Elizabeth II, minu nimi on ka Elizabeth. Olen üheksa-aastane. Aitäh, et olid parim kuninganna, kes kunagi olnud on. Puhka rahus,“ on Briti monarhi pisike nimekaim sinise pastakaga valgele paberile kirjutanud ja selle siis Buckinghami palee ette toimetanud. Teksti illustreerib väga asjatundlikult joonistatud pilt diadeemiga noorest brünetist kuningannast. Pühapäeva pärastlõunal on pered üle kogu Londoni ja kindlasti ka kaugemalt võtnud vaevaks läbida pikk ja vaevaline teekond Buckinghami palee juurde, et kuningannaga mõttes jumalaga jätta.

Samal ajal kui kuninganna sark Balmorale'i lossist – mille kuninglikus voodis ta viimse hingetõmbe tegi – Šotimaa pealinna poole liigub, lookab tema Londoni residentsi ees meeletu järjekord inimestest, kes soovivad talle viimast korda austust avaldada. Võrreldes reede õhtuga on olukord kardinaalselt muutunud – kohale on toodud korrakaitsjad, kes rahvamasse suunavad ja kantseldavad ja sinna paigaldatud piirdeaiad teevad liikumise palee suunas väga aeglaseks. Telefoni stopper näitab, et ligi ühe kilomeetrise tiirukese kõndimiseks läbi St James'i pargi Buckinghami palee suunas kulub kaks tundi ja 15 minutit. Lend Tallinnast Londonisse kestab vaid kümme minutit kauem. 

Ka inimesi on pühapäeva ennelõunal siin sadu kordi rohkem.

Edasi lugemiseks: