Prints Harry saabumas neljapäeva õhtul Balmorali lossi Šotimaal, kus tema vanaema Elizabeth II oli veidi varem surnud.

Foto: AP/ Scanpix
Inimesed
10. september 2022, 17:18

Meghan polnud oodatud! Selgus põhjus, miks Harry oma vanaema surivoodile nõnda kaua hilines (14)

Prints Harry jõudis neljapäeval igavikuteele lahkunud vanaema juurde 90 minutit pärast kuninganna surma. Hilinemise üheks põhjuseks oli asjaolu, et isa Charles ei lubanud Harryl abikaasa Meghanit vanaema surivoodile kaasa võtta. Lisaks ei lastud printsi ka samale lennukile, millega sõidutati Šotimaale teisi pereliikmeid.

Enne Elizabeth II surma jõudsid naisega viimast korda hüvasti jätma kuninganna vanemad lapsed: troonipärija Charles ja printsess Anne, kes mõlemad viibisid traagiliste sündmuste hargnedes juba Šotimaal. Prints Harry jõudis Frogmore Cottage'ist vanaema juurde 90 minutit pärast tema surma, kirjutab The Sun.

Väljaande teatel oleks Harry jõudnud vanaema juurde juba varem, ent pidurit tõmbas isa Charles. Nimelt olla Harry saanud isalt telefonikõne, kus teatas, et Meghani kohalolu Balmorali lossis pole kohane. Vanaema juurde olid oodatud üksnes kõige lähedasemad pereliikmed. Lisaks Meghanile polnud lossi teretulnud ka Williami abikaasa Kate.

Harryle ei eraldatud ka istekohta lennukil, mis sõidutas Šotimaale nii tema venna kui onud. Vanaema juurde sõitis Harry eralennukiga, ent jõudis kohale lootusetult hilja.

Balmorali lossi jõudis ta alles kell 20 kohaliku aja järgi – ligi poolteist tundi pärast seda, kui avalikkusele teatati kuninganna surmast.