Inimesed

Üllar Jörbergi lesk Ester elab väljatõstmishirmus: muretsemine oma kodu pärast võiski mu kokkuvarisemiseni viia (6)

LISA KOMMENTAAR

lEA28. august 2022, 09:26
KA MINUL ON KOGEMUS, ET NOTAR EI SELGITA ERINEVAID VÕIMALUSI SINU PÄRIMISE ASJUS. KÜSIMUSELE VASTAB ÄÄRMISELT ÜLDSÕNALISELT. LOOBUSIN OMA PÄRANDIST. NOTAR EI MAININUD POOLE SÕNAGAGI MILLEST LOOBUSIN JA MILLISED ON MINU ÕIGUSED.
Testament28. august 2022, 03:17
Teha on õige,aga ega see ka nii lihtne polegi.Palju oleneb,millise notari juurde satud.Paragrafid on väänatavad ja kuidas neid tõlgendada.Ja kui on testament tehrud,siis on veel pärijatele mingi õigus läbi kohtu.Kes mäkra mängida tahab,siis seadus polegi nii üks üheselt tõlgendatav.Omal kohe konkreetne kogemus suht lihtsa päranduse ja peresidemete korral.Seaduse keerdkäigud võtavad õhku ahmima,kui nendega " mängida".
loogik27. august 2022, 12:58
Pole küll minu asi, aga kui Estril on 2 poega, siis võiks nemad ju koos selle 1/4 kinni maksta, saaks ema elu lõpuni sees elada ja pärast tema lahkumist jääks ju korter neile.
mu komm haihtus poole kirjutamise pealt26. august 2022, 13:26
uuesti: minu teadmiste põhjal ei saa välja tõsta. Korter on abielu jooksul soetatud ühisvara - pool naise, pool mehe oma. Surma korral läheb pärimisse pool, mille pärijad on naine ja poeg. Seega päriks poeg 1/4. Võin ka eksida. Tuleb pöörduda juristi poole.
Soovitan kõigil teha kohe täna testament26. august 2022, 14:50
Ühisvara ei kaitse väljatõstmise eest. Kui poeg pärib 1/4, siis võib ta nõuda kaasomandi lõpetamist, mis tähendab, et Ester peab oma osa müüma pojale või poeg oma osa Estrile ja kui Estril väljaostmiseks raha pole, pannakse korter sundmüüki ja tuleb tänavale minna. Teine veel hullem variant on see, et pojal on võlg täituri käes menetlemiseks, siis kohe kui pärandus vastu võetakse, läheb see täituri kätte. Kallid inimesed, tehke kohe täna testamendid ära, kui veel pea on selge ja suudate pliiatsit käes hoida, et ei oleks ebameeldivaid üllatusi.
test26. august 2022, 13:21