Sten TaliveeFoto: Robin Roots
Inimesed
23. august 2022, 22:33

SUUNAMUDIJA SOOMES | Suhu võtaksid kõik, aga abieluranda sõudmiseks jõudu ei ole – toksiline aeg tutvumiseks ja armumiseks? (2)

Oh seda viletsust ja häda! Täpselt nii end tunnen, kui mõtlen tänapäevasele tutvumiskultuurile – kõik on muutunud nii pealiskaudseks ja inimesed jooksevad vaid välimise ilu järgi. Elatakse justkui kiimast ja inertsist ning kuklas tiksub mõte, et miks peaks kellelegi pühenduma ja ohverdusi tegema, kui nagunii võib leida veel ilusama ja edukama. Jube üksildane on sellises maailmas elada ning usk armastusse ja tõelistesse tunnetesse kipub vägisi kaduma. Räägin loo sellest, kuidas ma Eestis elades ikka ja jälle ühte ning samasse ämbrisse astusin, kuid Soome elama asudes sellest ämbrist välja ronisin. Praegu olen koos mehega, kes panustab minusse ja meisse maksimaalselt – saan juba sellest mõttest orgasmi ja olen märg. Miks? Aga sellepärast, et midagi sellist võib käsitleda tänases ühiskonnas harva nähtusena.

Sa arvad, et sa oled oodatud? Sa arvad, et sind aidatakse igal sammul, sest tegu on heaoluühiskonnaga? Sa arvad, et sul lastakse tööle minna ja kodu leida? Sa arvad, et kõik käib sama kiiresti kui Eestis? Kui jah, siis arva seda kõike ja uuesti – sul ei ole õigus! Lühiblogis „Suunamudija Soomes“ annan mina, Sten Talivee, ülevaate sellest, milline on elu meie naabrite juures Helsingis. Kõik ei ole kuld, mis hiilgab ja olgu etteruttavalt öeldud, et eluke siin, üliturvalisena näival maal, on olnud üks paras katsumuste kadalipp!

Edasi lugemiseks: