Amani, Siim ja pisike Johan-Even

Foto: Rachel Haapanen
Beebi
22. august 2022, 07:00

Amani Kiivikas: olime elukaaslasega rasedusest teada saades vaid neli kuud koos olnud, kuid ta ütles, et on valmis isaks saama, ja see tekitas kindlustunde!

„Jah, me olime tol hetkel vaid neli kuud koos olnud ja oma peas on ikka olnud alati ettekujutus, et oled pikemalt paar ja äkki on ühine elamine, aga mina hakkasin just kooli lõpetama ja plaanisin võistelda. Kui rasedustestil kaht triipu nägin, ehmusin ikka korra ära,“ tunnistab bikiinifitnessist Christin-Amani Kiivikas, kes sai elukaaslase Siimuga 22. detsembril esiklapse. Amani räägib Õhtulehe beebipodcast'is „Beebipalavik“ avameelselt lapseootusest ja lapse kasvatamisest.

Kuidas teil Johan-Eveniga läheb (podcasti salvestamise ajal oli Amani poeg kuuekuune, nüüdseks on kaheksakuune – toim.)?

Aeg on üllatavalt kiiresti läinud. Päevad võivad venida, aga ma ütleks, et see on üks mu elu kiiremaid aegu. Põnev on olnud jälgida, kuidas laps iga päevaga areneb. Õnneks ta on hästi tubli ja tragi, meil on Johan-Eveniga üllatavalt lihtsalt läinud. Ta on aktivist. Roomamiseni läheb veel natuke aega.

Tunnistan, et mina vaatan beebigrupis, kuidas juba teiste lapsed istuvad ja mõtlen, et miks minu oma veel nii ei tee.

Ma ise ka vahepeal võrdlen samas vanusegrupis lapsi ja mõtlen, et minu laps veel neid asju ei tee, kas kõik on ikka hästi. Siis annan endale aru, et see kõik on aja küsimus ja pigem naudi aega, kus ei pea veel lapsele järele jooksma. Voodile teda enam jätta ei saa, Johan-Even juba keerab ennast uskumatult kiiresti. Tuleb silma peal hoida.

Meenuta, kuidas sa rasedusest teada said. Sa ei ole teinud saladust, et te polnud elukaaslase Siimuga selleks ajaks üldse kaua paar olnud.

Edasi lugemiseks: