Gina Lollobrigida

Foto: Scanpix/AFP
Inimesed
16. august 2022, 13:12

VANUS ON VAID NUMBER! 95aastane näitleja Gina Lollobrigida kandideerib Itaalia üldvalimistel (9)

Hollywoodi näitleja Gina Lollobrigida kavatseb kandideerida euroskeptikute partei kandidaadina senaatoriks. Naine kandideerib valimistel, kuna tal on kõrini tülitsevatest poliitikutest.

Juulis 95aastaseks saanud Lollobrigida püüab saada partei Suveräänne ja Populaarne Itaalia (ISP) senaatoriks, vahendab The Guardian.

Tegu on uue euroskeptilise ühendusega, mis on vastu muuhulgas nii relvade saatmisele Ukrainasse kui Atlandi-ülesele sõjaõhutamisele.

Gina sõnas, et kandideerima inspireerisid teda nii poliitik Mahatma Gandhi kui ka India esimene naispeaminister Indira Gandhi.

„Ma nägin Indriat igal korral, mil ta Rooma tuli. Ta oli erakordne naine. Mahatma aga tegutses alati õigel viisil ja ei kasutanud vägivalda,“ kirjeldas ta oma eeskujusid.

Lollobrigida oli Hollywoodi kuldajastu üks glamuursemaid näitlejaid, kes on tuntud filmide poolest nagu „The Hunchback of Notre Dame“ ja „Solomon and Sheba“.

Eelmisel kuul teatas aga staar, et soovib oma energiat panustada olulisemate asjade jaoks – riigi käekäik olla talle äärmiselt südamelähedane.