„Hommikusöök staariga“ kohvikus Komeet;. saateülaline Riina Solman; saatejuht Anu Saagim

Inimesed
28. august 2022, 21:24

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“

ÕL TV | Riina Solman: naised, kes tahavad poliitikas osaleda, ei peaks mehi ründama, neid ära lükkama ega sandistama (3)

„Mina arvan, et naised löövad poliitikas siis läbi, kui nad ise seda tahavad,“ usub riigihalduse minister Riina Solman. „Kust see meesterahvas teab sulle midagi pakkuda, kui sa ei ütle, mida sa tahad. Tema arvabki, et sulle meeldib kohvi valada, teiste eest hoolitseda ja pabereid tõsta. Kui sa ei taha enam kohvrit kanda, vaid tahad midagi juhtida, siis pead seda väljendama.“

Kahe poja ema Riina on ka Isamaa erakonna aseesimees ja erakonna naiskogu esinaine, MTÜde Oleviste Hoolekanne, Heategevuskeskus ja Noor Eesti juhatuse liige ning naiskodukaitsja. Poliitikat nimetab ta oma kireks.

„Mina arvan, et naised löövad poliitikas siis läbi, kui nad ise seda tahavad,“ usub riigihalduse minister Riina Solman. „Kust see meesterahvas teab sulle midagi pakkuda, kui sa ei ütle, mida sa tahad. Tema arvabki, et sulle meeldib kohvi valada, teiste eest hoolitseda ja pabereid tõsta. Kui sa ei taha enam kohvrit kanda, vaid tahad midagi juhtida, siis pead seda väljendama.“Kahe poja ema Riina on ka Isamaa erakonna aseesimees ja erakonna naiskogu esinaine, MTÜde Oleviste Hoolekanne, Heategevuskeskus ja Noor Eesti juhatuse liige ning naiskodukaitsja. Poliitikat nimetab ta oma kireks.

Sa oleksid võinud saada kokaks või kondiitriks, pidada kohvikut või restorani, sest sa oled kõike seda õppinud. Oled Viljandi tüdruk, kes tuli pealinna pedagoogilisse instituuti. Sinust oleks võinud saada ka psühholoog või õpetaja, unistasid isegi ehtekunstniku ametist.

Tõsi, tahtsin saada ehtekunstnikuks. Mul oli vihik kavandeid täis joonistatud, lillemotiivid ja kõik muu kaunis on mul siiani silme ees. Ma ei tea, kuhu see jäi.

Edasi lugemiseks: