Sisuturundus
11. august 2022, 09:58

Sügisest judotrenni! Miks on judo parim spordiala, millega laps võiks alustada?

Laste motoorika arenemisel on äärmiselt oluline erinevate liigutuste mitmekesisus – just seda on näidanud erinevad uuringud. Üks spordialadest, mis suudab seda pakkuda, on judo. Tänu sellele on ka hilisem soovitud spordialale spetsialiseerumine lihtsam ja tulemuslikum. Mida täpsemalt judotrenn üldse pakub?

Judo on oma olemuselt spordiala, mis nõuab väga head füüsilist ja vaimset ettevalmistust spordiga tegelemiseks nii nüüd kui ka edaspidi. Just seetõttu keskendutakse treeningul julguse, vastupidavuse, osavuse, jõu, painduvuse, akrobaatika ja teiste sportlike omaduste arendamisele, mis loovad baasi ükskõik mis spordiga tegelemiseks.

Näiteks Eesti üks vanim judoklubi Aitado judoklubi (tegutseb Tallinnas) tutvustab judot juba väikestele lastele alates 5. eluaastast – seda tehakse läbi mängu ja lõbusate ülesannete. Niiviisi õpetatakse lastele judo olemust ja loodetavasti kasvatatakse neis eluaegne soov antud spordiga tegeleda. Klubi üldine eesmärk on õpetada nii noortele kui vanematele õpilastele elus vajalikke oskusi – kohusetundlikust, distsipliini, kehalist treenitust ja austust teiste vastu. Judo õpetamisel järgitakse jaapani pedagoogi, filosoofi ja judo looja Jigoro Kano Kodakan Judo süsteemi.

Saadaks lapsed judotrenni – millest alustada?

Kõige paremini oskavad erinevatele küsimustele vastata Aitado Judoklubi treenerid, kes on pikaajalise judo kogemusega professionaalid ning kelle õpilaste hulgast on sirgunud hulganisti erinevate vanuseklasside Eesti judo meistreid. Lapsevanema võivad julgelt pöörduda treenerite poole, kui tekib mõte võsuke trenni saata, kuid endal puudub igasugune kokkupuude selle spordialaga. Kõik küsimused on teretulnud!

Eelnevalt võib aga teada, et Aitado treenerid on loonud treeningprogrammid selliselt, et nii algajatel kui edasijõudnutel oleks trennis tore ja huvitav. Aitado judoklubis saavad treenida õpilased alates viiendast eluaastast kuni kõrge eani välja. See tähendab, et trenni on oodatud vähemalt 5-aastased poisid ja tüdrukud ning kõik need, kes unistavad judoga tegelemisest.

Selleks, et pere kõige pisematel oleks mõnus judotrenniga tutvust teha, on loodud spetsiaalsed rühmad 5-6-aastastele lastele. Algajate judotrennis õpivad lapsed seda spordiala läbi lõbusate mängude ja toredate ülesannete. Ka ülejäänud vanuserühmad on jagatud vanuste järgi, et õpilastel oleks põnev ning treeningud mitmekülgsed.

Mis on Judoklubi Aitado ja kus see tegutseb?

Aitado judoklubi töötab 1978. aastast ja on seega üks Eesti vanimaid judoklubisid. Klubi asutaja Andres Lutsar lõi klubi selleks, et läbi judo kasvatada julgeid ning aatelisi kodanikke, kes oleksid ühiskonnale uhkuseks. Lutsar ise oli nii judotreener, sportlane, spordiestraadi artist kui ka Eesti judoliikumise rajaja. Tema tuntumate õpilaste hulka kuuluvad näiteks Indrek Pertelson ja Martin Padar.

Klubi viib treeninguid läbi Baltikumi suurimas dojos, Tallinnas Tondil asuvas treeningsaalis. Selles saalis on matiga kaetud ala lausa 450 ruutmeetrit!

Judoklubi Aitado ootab septembrist oma ridadesse lapsi alates viiendast eluaastast. Koolilastele toimuvad trennid esmaspäeval ja kolmapäeval 18.00-19.30 ning teisipäeval ja neljapäeval kell 17.30-19.00. Lasteaia laste trennid toimuvad esmaspäeva ja kolmapäeval 18.00-19.00 ning 19.00-20.00. Täpsem info ja registreerimine kodulehel aitado.ee. Esimene proovitrenn on tasuta!