KUPÜÜRID OTSAS: Noored ei saa enam sugugi laia elu elada.

Foto: Vida Press
Inimesed
11. august 2022, 09:48

NOORTEL NÄPUD PÕHJAS: „Kolisin tagasi vanematekoju“, „Töötan õpetajatöö kõrvalt restoranides“, „Pean ülal välistudengist elukaaslast!“ (14)

Kiire inflatsiooni, kõrgenenud tarbekaupade ja elektrihinna tingimustes on eestlastel aina keerulisem eluga toime tulla. Netikommentaariumid kihavad keskealistest, kelle jaoks on kulud juba üle mõistuse, aga kuidas on lood tudengitega või alles ülikooli lõpetanud noortega, kes peavad omal käel toime tulema?

22aastane Katariina (nimi muudetud, toimetusele teada) sai möödunud aasta suvel bakalaureusekraadi ja astus magistrantuuri kehakultuuri erialale. Õpingute kõrvalt sai ta poole kohaga tööd kehalise kasvatuse õpetajana, mis tähendab, et ta on enamiku ajast kas tööl või ülikoolis. Suvel on elutempo rahulikum, koolilapsed on suvevaheajal ja ta saab õpetaja palka edasi, kuid kuna Katariina töötab poole kohaga, ei elaks ta sellega praegu enam ära.

„Otsustasin enda sissetulekute suurendamiseks minna suveks restorani tööle. Muidu oleks päris keeruline ainult õpetaja palgaga hakkama saada. See võibki olla uus reaalsus, et näed enda lapse õpetajat kusagil restoranis töötamas, sest ka talvel on vaja kuidagi kulusid katta.“

Korteri ostmine näib aga võimatu väga paljudele noortele.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99