„Hommiksuöök staariga“ moestuudios Embassy Of Fashion - Riina Põldroos; saatejuht Anu Saagim

Inimesed
20. august 2022, 19:13

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Moelooja Riina Põldroosi looming murrab Hollywoodi: nii põnev ja õudselt lahe ka!

Kutsusin end seekord ise kookide ja kihisevaga külla moemekasse Embassy of Fashion, kus hetkel kibekiired ajad. Ukse ees on presidendi roosiaia vastuvõtt ja moeloojate õmblusmasinad vuravad täistuuridel. Õnnitlesin Riina Põldroosi, kel tagataskus põrutav uudis - tema kostüümidele on silma peale pannud filmitööstuse meka Hollywood.

Riina, väljas on pluss kolmkümmend kraadi, inimesed puhkavad, kuid sul käed tööd täis.

Iga pidu tähendab meie jaoks metsikut tööd, aga võtan seda kõike rahulikult, sest peod tähendavad alati rõõmu, värve, head tuju ja justkui pilvedes lendlemist.

Töötegemise rütm käibki meil ateljees umbes niimoodi: kui uusaastapidustused lõppevad, on kerge hingetõmbepaus ja siis tulevad presidendi vastuvõtt, kevadine Fashion Week, mille jaoks on vaja teha uus kollektsioon, kangaid joonistada, lõikeid teha ja kleite õmmelda. Seejärel tuleb kohe suur koolide lõpetamiste laine. Järgmine väga pingeline tööaeg on suvi - kihlumised, pulmad. See metsik hoog, mis algab aprillis-mais, kestab kuni septembrini.

Septembris on võimalik taas hinge tõmmata, võibolla isegi kuhugi reisida. Siis on hetkeks küll paus ja keegi kleitide peale ei mõtle, aga meie mõtleme küll ja siis juba sügisese Fashion Week`i peale. Kiirelt on vaja juba järgmised kangad valmis joonistada, lõiked teha ja uued kleidid õmmelda. Pärast moenädalat on ühtne hoog kuni aastavahetuseni - jõulud ja glamuursed aastavahetuse peod.

Oletame, et suurem pidu on ukse ees ja avastan, et mul ei ole midagi selga panna, nagu naistel tavaliselt ikka. Kas siis on enam mõtet sinu ateljeest läbi lipsata, ehk midagi ikka leiab?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99