KES NEED KÜÜTI PAKKUSID? 1990. aastal peatus Marie kõrval veider viirastusauto, kus istusid tema tütre äia ja ämma moodi kujud, aga mida juhtisid kummalised hallid olevused.Foto: Sirje Presnal
Müstika
8. august 2022, 08:30

Tulnukad kutsusid autosse. „Mõtelda, kui ma oleks läinud! Võib-olla oleksin alles saja aasta pärast tagasi tulnud.“ (7)

„Mina kohe kardan sügist. Just septembrikuus on alati need hullud asjad juhtunud,“ sõnab Marie oma ufokogemuste kohta. 80. sünnipäevale läheneva naise ellu mahub terve rida uskumatuna tunduvaid lugusid: alates kohtumisest hallide olenditega kuni veidra inimröövikogemuseni välja. Seni on ta neist kummalistest seiklustest rääkinud ainult oma lastele.

Kõik algas lendava taldriku nägemisest aastal 1981, kui hilistes kolmekümnendates Marie elas perega Raplamaal.

„Ühel õhtul, juba pimedas, lasin kassi toast välja ja järsku tekkis tunne, et ma ei saa enam koha pealt liikuma. Olin justkui paigale tardunud,“ meenutab naine. „Lihtsalt seisin seal ukse peal ja vaatasin kaugusse. Järsku nägin metsa ja taeva piiril üht lennumasinat tõusmas. See oli ümber pööratud taldriku sarnane. Alul oleks ta nagu olnud liikumatu, siis ühtäkki sööstis minema.“

Lendav taldrik kadus välgukiirusel ja seejärel sai ka Marie taas paigalt. Fenomeni, kus tundmatut lendavat objekti nähes kaob liikumisvõime – inimene justkui hangub ja ka autol sureb mootor välja –, on kirjeldanud paljud.

Marie kummaliste lugude jadas oli see lugu alles tagasihoidlik sissejuhatus. Tema järgmised kogemused jäävad aastatesse 1988 ja 1990, kui oligi kõige ufoluguderohkem aeg Eestis.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99