Foto: Pressimaterjal
Üritused
6. august 2022, 14:38

GALERII | Intsikurmu festivali värvikal esimesel päeval andsid kuuma nii esinejad kui ka ilm (3)

Eile algas Põlva metsapargis järjekorras kümnes Intsikurmu festival. Festivali väravad avanesid Põlva puhkpilliorkestri Karmid Torud etteaste saatel, mis jätkus rongkäiguga pealavale. Väravate avanemisele järgnes kolmteist tundi mõnusat olemist muinasjutulisel festivalialal, mis täiendas erinäolisi kontserte ja kultuurseid tegevusi.

Avaõhtul astusid üles Jaga Jazzist (NO), Vaiko Eplik ja Eliit, The Roop (LT), Mahavok, Minimal Wind, Ewert Sundja, Alfa Collective ja mitmed teised esinejad. Öösel lõpetas palava ilmaga päeva veel kuumem Tallinna legendaarne kväär-dräg pidu BÄM!.

Festivalil said mudilased lustida Lastekurmu alal, kus leidsid sisemise lapse üles ka paljud täiskasvanud. Malealal said kätt proovida nii alustavad mängijad kui ka kogenud maleässad. Ürgmetsa kinokava pööras tähelepanu teemadele kui oluline on mets ning filme leidus üle terve maailma erinevatest žanritest.

Intsikurmu teisel päeval avanesid festivali väravad juba kell 13.00 ning muusikasõpru tulevad tervitama Django Django (UK), Noisy (UK), Yasmyn, Efterklang (DK), The Holy (FIN), Maris Pihlap, Kitty Florentine, JUUR, Taavi-Peeter Liiv ja paljud teised. Õhtu lõpetab Ahto Külveti ja Jussi Kantoneni psühhodisko.