Kunstnik, DJ ja rännumees Tarrvi Laamann avas neljapäeval, 4. augustil, 2022 Põhjala Galeriides suure ülevaatliku isikunäituse

Foto: Viktor Burkivski
Õhtulehe horoskoobid
6. august 2022, 20:20

PILDID | Eesti kunstnik, DJ ja rännumees Tarrvi Laamann säras oma isikunäituse avamisel koos jamaicalasest kaasaga (3)

Jamaical resideeruv Eesti kunstnik, DJ ja rännumees Tarrvi Laamann avas sel nädalal Põhjala Galeriides suure ülevaatliku isikunäituse. Näitusel on esindatud kogumik töödest, mis on saanud oma algimpulsi autori rännakutelt väga erinevates kohtades üle kogu maailma. Kogu loomingut läbivaks ühiseks jooneks on see, et maalide algimpulsiks on trükitehnikas jäljend. Näituse ühiseks nimetajaks on Jamaica murdes sõnapaar ME DEYA - olen siin, mis kutsub vaatajat olema hetkes. Näituse avamisel säras Tarrvi koos jamaicalasest kaasaga.

Vaata pildigaleriid!

Jamaical resideeruv Eesti kunstnik, DJ ja rännumees Tarrvi Laamann avas sel nädalal Põhjala Galeriides suure ülevaatliku isikunäituse. Näitusel on esindatud kogumik töödest, mis on saanud oma algimpulsi autori rännakutelt väga erinevates kohtades üle kogu maailma. Kogu loomingut läbivaks ühiseks jooneks on see, et maalide algimpulsiks on trükitehnikas jäljend. Näituse ühiseks nimetajaks on Jamaica murdes sõnapaar ME DEYA - olen siin, mis kutsub vaatajat olema hetkes. Näituse avamisel säras Tarrvi koos jamaicalasest kaasaga. Vaata pildigaleriid!

„Südamega loov autor on alati jäädvustanud oma loomingus ja just selles momendis, kui teos on loodud. Silmside kunstiteose ja selle vaatleja vahel on haruldane ja ajatu hetk, mis loob võimaluse tunnetada seda, mida autor on teose loomise ajal tundnud või siis hoopis peegeldada läbi loomingu ennast. Kunst on universaalne keel ja selle tunnetamine ei vaja pikki manuaalne - hea maal on lihtne nagu naeratus - lõuendisse salvestunud ja sealt peegelduv emotsioonide tulv. Autorina soovin, et teose ees jõuaks analüüsiv, planeeriv ja hindav mõtterong peatusesse ning argine virvarr vajuks tahaplaanile, soovin et mu maalid viiksid inimesed rändama kohtadesse, kus need sündinud on - unistustesse,“ kommenteerib teoste autor Tarrvi Laamann.

„Kui vaatajas tärkab huvi ja ta soovib veidi juurde uurida, siis räägime antud näitusel läbi loomingu ka erinevatest trükitehnikatest - kõige esimesest inimese loodud teosest, käejäljest seinal - monoprint kuni väga keeruka Jaapani trükitehnika Mokuhangani välja,“ lisab ta.

Edasi lugemiseks: