Foto: Pressimaterjal
Saund
5. august 2022, 18:56

„Rebane võttis kätte ja tegi keset koroonaaega plaadi.“

5. augustil ilmub kitarrist Rein T. Rebase esimene soolopaat „Kui lõppeb maa“. Rebase omaloomingut on esitama palutud Henry Laks, Hardi Volmer, Emil Rutiku, Eero Valdna, Sulev Võrno, Mart Peedo, Annike Õunap, Fred Viidul ja Arli Hinno.

„Viimased paar aastat on meil siin mitte eriti hästi läinud, aga Rein võttis kätte ja tegi sellel ajal plaadi,“ tunnustas türkiissinise vinüüli esitlusel Emil Rutiku.

„Istusin ühel külmal talvehommikul peale Dingo tuuri vanalinna kohvikus ning jäin mõtlema nende lugude ja ideede peale, mis lauasahtlis/kõvakettal/telefonis ja peas seisid. Järjekordset uut projekti ma nende ettekandmiseks tegema ei viitsinud hakata. Siis hakkaski idee liikuma, et teeks just sellise plaadi just nende muusikute ja lauljatega, kes mind kas nooruses kõnetanud või kellega koos oleme nendel tormistel aastatel lava, proove, stuudiot ja kõike sellega kaaskäivat jaganud,“ kirjeldab Rebane plaadi saamislugu.

„Ma loodan tõesti kogu südamest, et see Maa ei lõppe veel niipea – rock'n'roll forever!“

Rebane kuulus aastaid Soome bändi Dingo koosseisu ning oli Tõnu Trubetsky bändi The Flowers Of The Universe ja Sunshine Company kitarristist.

Muusiku esimene sooloplaat „Kui lõppeb maa“ ilmub türkiissinisel vinüülil 5. augustil ning on salvestatud Tallinna linnahallis ning miksitud ja masterdatud Soomes, Soundsupreme stuudios.

Sügisel plaanib Rein T. Rebane oma bändiga Star 11 anda kontserte nii Eestis kui Soomes. Ettekandele tulevad parimad lood nii plaadilt kui ka nende bandide repertuaarist mille koosseisu Rein T. Rebane kuulunud on.