Naomi Judd koos oma tütarde Ashley ja Wynonnaga.

Foto: Vida Press
Inimesed
2. august 2022, 16:56

Kantristaarist ema andis Ashley Juddile ja ta õele hauataguse nätaka (3)

Aprillis surnud USA kantrikuulsus Naomi Judd ei jätnud oma ainsatele lastele Ashley ja Wynonnale testamendis punast krossigi.

New York Posti kõmuveerg Page Six kirjutab, et aastakümneid depressioonis vaevelnud Judd jättis tütred - Hollywoodi näitleja Ashley ja kantritähe Wynonna - oma testamendist välja. Naomi määras oma varanduse käsutajaks abikaasa Larry Stricklandi (76), kes pole kummagi tütre isa.

Judd koostas testamendi 2017. aasta novembris - ligi viis aastat enne surma.

Tütred teatasid sel kevadel, et nende ema langes vaimuhaiguse ohvriks. „Oleme kildudeks.“

Kantrilegend paljastas 2016. aastal ilmunud raamatus „River of Time: My Descent into Depression and How I Emerged with Hope“ („Ajajõgi: kuidas ma depressiooni vajusin ja sellest lootusrikkalt väljusin“), et on kannatanud eluaeg ränga, ravile allumatu depressiooni all ja tahtnud eluga lõpparvet teha. „Keegi ei suuda seda mõista, kui pole ise sellises seisus olnud,“ ütles ta toona ajakirjale People.

Judd oli särav täht, kes laulis aastaid tütar Wynonnaga duetti. Kui Naomi 2012. aastal lavalt taandus, ründasid depressioon, ärevus ja paanikahood teda iseäranis rängalt. Meenusid allasurutud mälestused lapsepõlveaegsest seksuaalsest kuritarvitamisest. Lauljanna rääkis hiljem, et ei suutnud masenduse tõttu liikuda ja lihased kängusid. Kantridiiva koju tuli paigaldada lift, et ta saaks ühelt korruselt teisele pääseda.

Mälestusteraamatus rääkis Naomi, et oli korduvalt ravil käinud. Mõned ravimist tekkisid kõrvalnähud, nagu tursed, värinad ja juuste väljalangemine. Teose kirjutamise ajaks oli Naomi abi leidnud uutest ravimitest ja teraapiavormidest.

Suhted tütar Wynonnaga olid heitlikud. 2011. aastal kuulutasid ema ja tütar, et teraapia oli ende läbisaamist parandanud, kuid hiljem kaugenesid nad teineteisest taas.