Foto: Vida Press
Inimesed
1. august 2022, 11:00

Oscari-filmi režissöör pääses vägistamissüüdistusest

2006. aastal draamaga „Crash“ („Kokkupõrge“) parima filmi Oscari pälvinud režissöör ja stsenarist Paul Haggis vahistati juunis Itaalias süüdistatuna vägistamises ja oli sestsaadik koduarestis. Väidetavalt sundis Kanada kineast (69) noort võõramaalasest naist kahe päeva jooksul seksuaalvahekorda.

Haggis saabus juunis Itaaliasse seoses Ostuni linna filmifestivaliga. Skandaali puhkedes tühistasid festivali korraldajad Haggise osalemise. Kuid filmimehe advokaat Priya Chaudry kinnitas, et tema klient on täiesti süütu. „Ma ei tohi Itaalia seaduste tõttu asitõenditest rääkida. Olen kindel, et kõigist tema vastu esitatud süüdistustest loobutakse,“ vahendas Variety Chaudry sõnu.

People.comi teatel lahenes skandaal 28. juunil – Lecce linna kohtunik otsustas vägistamissüüdistuse menetluse lõpetada. Haggise Itaalia advokaat Michele Laforgia teatas kohalikule uudisteagentuurile ANSA, et kohtunik vaagis mõlema osapoole argumente ega näinud põhjust süüdistuste edasiseks uurimiseks.

Haggis pälvis 2006. aastal filmiga „Kokkupõrge“ ka parima orginaalstsenaariumi Oscari. Ta on nimeka spordidraama „Miljoni dollari tüdruk“ stsenarist ning Bondi-filmide „Casino Royale“ ja „007: Veidi lohutust“ stsenaariumide kaasautor.