Noorpaar Kirke ja Ander Talu neile telesaates „Naabrist parem” võidu toonud merekonteineritest elamu ja oma meiereihoone ees.

Foto: Priit Grepp
Sisustus
23. august 2022, 08:20

FOTOLUGU | „Naabrist parema“ võidumaja jõudis päriskoju. Kirke ja Ander Talu teevad korda vana meiereid

Telesaate „Naabrist parem” tänavuste võitjate Kirke (22) ja Ander Talu (22) poolt saate jooksul kahest merekonteinerist ehitatud maja suveköögi ja terrassiga jõudis enne jaanipäeva oma asupaika Väike-Maarja lähistele. Tehti seda hoole ja armastusega, nüüd on seal kõik mugavused elamiseks.

„Mõni korter ongi nii suur kui meie konteinermajad,“ ütlevad noored. Nende eeliseks on kahe konteineri vaheline suveköök ehk katusealune terrass suure söögilaua, puhvetkapi, kristalllühtri ning grilliga. Nüüdses asupaigas lisandusid imelised päikeseloojangutega õhtusöögid terrassil avara vaatega põldudele. Konteinerhoone jääb peatuspaigaks, kust kõrvalasuvat meierimaja, mille noored oma päriskoduks ostsid, ehitamas käia. „Oma kodu otsimine on meil selline elukestev projekt. Ma ei tea, kas üldse kunagi leiame selle koha,“ ütleb Ander. „Loodame, et meiereimaja võiks seda olla, aga ei tea.“

Kirke ja Ander on elanud Austraalias, Tartus ja Tallinnas, aga ei taha Väike-Maarjast minema kolida, vaid oma kodu just sinna luua. „Ma isegi ei oska öelda, mis meile linnas ei meeldi. Ilmselt kiirus, selline topeltkiirus maaga võrreldes ja lärm. Tahaks ikka põldusid, metsasid näha. Õhtul lähed sinna maja juurde – rahulik ja vaikne, autod ei uha kõrva ääres,“ ütleb Ander.

Enne meiereid käidi veel mitut maja vaatamas, aga noorte eelarvele vastavad majad ja krundid tähendasid seda, et puumaja oleks pidanud kokku lükkama.

Edasi lugemiseks: