LEGENDAARSEIM OSAVÕTJA: 88aastane Leida Sevruk on osalenud kõikidel Maijooksudel ning oli loomulikult ka laupäeval stardis, hoolimata vihmasajust ja hiljuti läbitehtud puusaoperatsioonist. “Inimene on ainult siis asja eest, kui ta ennast liigutab ja maailma asjade vastu huvi tunneb,” ütles vanadaam, kes sügisel kavatseb talisuplemisega algust teha.Foto: Kaupo Kikkas
Inimesed
20. mai 2001, 23:00

Üle seitsme tuhande maijooksja trotsis vihma

Laupäeval kell 13.30 sadas Tallinna Lauluväljakul vihma, kuid vaatamata sellele läks seitsmekilomeetrisele rajale võidu jooksma, sörkima ja kõndima 7500 naist, kes olid end registreerinud XIV Maijooksule. Jooksu võitis Eesti parim naiskeskmaajooksja Maile Mangusson.

Ka Maijooksu korraldaja Anne Lill oli kindel, et vihma pärast ei jäänud kellelgi startimata: “Kõndijate ringile läks rohkelt isegi lapsevankritega emasid.”

Vihm naisi ei heidutanud. “Parem märg kui palav,” võrdlesid osavõtjad tänavust maijooksu mullusega. Paduvihmas jooksjate samm kiirenes tunduvalt, kui neid hurraahüüetega tervitasid Maarjamäe staadionil esiliigamänge pidanud jalgpallurid.

Tugeva tuule ja vihmasaju pärast jäid ära vaid põrnikate lennutamine ja langevarjurite demonstratsioonhüpped.

Finišijoone ületajatele anti pihku veepudel ja väikesed kilekotikesed, milles jogurt, leib ja vorstikesed. Veidi pärast kolme, mil lauluväljakule saabusid enamik sörkjooksjatest ja kõndijatest, jäi ka vihma üle ning pilve tagant pistis nina välja päike, mis lasi naistel kenasti muruplatsil piknikku pidada.

Kokku sõid maijooksjad ära kaks tonni jogurtit, ühe tonni vorstikesi ja jõid ära kuus ja pool tonni Eviani vett.

Jooksu järel lahutas naiste meelt Jüri Homenja, lauluväljaku ruumides oli avatud ka tervisemess.