Video: Brandon Teder
Inimesed
29. juuli 2022, 07:00

ÕL VIDEO | „ROOSA REPORTER“ | Müsteerium lahendatud: kuidas teenida nutsu ilma eelneva töökogemuseta? Mida teha, kui töökaaslane ussitab?

Töökuulutusi sirvides võib vabalt ahastusse sattuda – vaat et iga teine neist eeldab varasemat töökogemust! Just töö leidmise ja karjääriga seotud küsimusi esitasid noored „Roosa reporteri“ saatejuhile Arija Helmveele. „Paljud minu jälgijad on veel väga noored ja nad pole kunagi tööl käinud – neil pole õrna aimugi, mis on üldse CV ja kuidas saada ilma töökogemuseta tööle,“ sõnas Arija ja suundus otsejoones Karjäärikeskusesse, et noorte tähtsatele küsimustele vastused leida.

Pole varem tööintervjuul käinud ja ei tea, milleks valmis olla? Selgub, et ka seda pingelist olukorda on võimalik Karjäärikeskuses läbi mängida. „See siin on ülireaalne – mul on sama ebamugav kui päris tööintervjuul,“ imestas Arija pärast sealse töövestluse simulaatori kasutamist.

Ammendavad vastused said ka mitmed teised tähtsad küsimused: kuidas saada tööle ilma igasuguse eelneva töökogemuseta? Kuhu suveks tööle minna? Kuidas tulla toime toksiliste töökaaslastega? Mida peab teadma haiguslehe võtmisest? Kuidas teenida palgalisa?

Nendele ja paljudele teistelegi tähtsatele küsimustele saad vastused Õhtulehe saatest „Roosa reporter“.

Edasi lugemiseks: