Dr. Alban Põltsamaa lossihoovis.

Foto: Maria Kilk
Inimesed
25. juuli 2022, 08:15

EKSKLUSIIVINTERVJUU | Dr. Alban hoiatab eestimaalasi: „Kaklemist, narkootikume ja kummita seksi ma oma esinemisel ei luba!“ (1)

„Mulle tundub, et eestlased on tõelised peoloomad ja tagasi nad end ei hoia,“ ütleb juba sellel nädalavahetusel Eestis esinev Nigeeria helikunstnik ja produtsent Dr. Alban (64). Rootsis elav artist lisab rõõmsalt: „Need õhtud, mil olen Tallinnas väljas käinud, on alati olnud väga meeleolukad ning täis alkoholi ja tantsu.“

Alban Uzoma Nwapa sündis 1957. aasta 26. augustil Nigeerias Ogutas. Tal oli kokku üheksa õde ja venda.

23aastaselt kolis ta Rootsi, et seal hambaarstiks õppida. See tal ka õnnestus, kuid tuntuks sai ta hoopis muusikamaailmas. Ülemaailmse kuuluse saavutas ta 1992. aastal hittlooga „It’s my life“.

Eestis on ta varasemalt juba mitu korda esinemas käinud ja sel nädalavahetusel on legendaarne artist taas siin, astudes üles Võsu rannafestivalil.

Dr. Alban märgib, et tunneb end alati Eestis nagu kodus. „Asume territoriaalselt üksteisele nii lähedal, et iga kord, kui Baltimaades tuuritan, tekib mul tunne, et oleme tegelikult üks rahvas – nagu õed ja vennad,“ jutustab Rootsis elav legend.

Tema sõnul ei vasta üldsegi tõele eelarvamus nagu oleks siinne publik kinnine ja tagasihoidlik.

Edasi lugemiseks: