Inimesed
7. juuli 2022, 12:08

Neljapäeval saatsid lähedased, sõbrad ja kolleegid viimsele teele filmilavastaja ja teleprodutsendi Toomas Kirsi (3. XI 1958 – 28. VI 2022)

FOTOD | JÄÄ HÜVASTI, TOOMAS KIRSS! „Toomas, jääme sind igatsema. Aitäh, et olid. Kohtume pilvede peal!“ (2)

Tsiklid. Lõviosa neist Harley-Davidsonid. Tsiklirahvas. Teleinimesed. Näitlejad. Nad kõik on kohal. On neljapäev, filmilavastaja ja teleprodutsendi Toomas Kirsi ärasaatmine Memorise tavandihoones. Mustvalged hüvastijätukaardid Toomase fotode ja motodega mõjuvad sama otsekoheselt kui mees ise oma eluajal. „Mul on üks põhimõte: inimene ei pea tegema mitte midagi,“ kõlab sel kaardil üks Toomase juhtmõtteist, mis välistab sunduse all elamise. „Kui tunned, et pead, siis on midagi valesti.“

Ent sel Toomase selgelt väljaöeldud mõttel on kompromissitule mehele omane jätk: „Kui sa tõused hommikul üles ja mõtled, et ma tahan, ma südamest soovin, siis on kõik õige. Aga sel hommikul, kui sa ärkad ja mõtled, et oh issand, jälle ma pean... Siis on aeg oma elus midagi muuta.“ Kui mitu korda Toomas ise oma elus suuremaid või vähemaid kannapöördeid tegi, teab ehk tema abikaasa Kätlin. Teised mitte.

Edasi lugemiseks: