Inimesed ei oska tihtipeale teadvustada, et nende pildid võivad jõuda võõrasteni.

Foto: Tiina Kõrtsini, Vida Press
Suhted
6. juuli 2022, 13:08

Lisatud soovitused, mida teha, kui keegi jagab ilma loata su alastifotosid.

APPI, MINU ALASTIPILTE JAGATAKSE VEEBIS! Raevunud ema: ma teadsin, et saan selle mehe kätte, kes mu tütart nõnda alandas! (2)

„Politsei ütles, et teda on võimatu tabada, aga ma teadsin, et saan ta kätte,“ räägib Charlotte Suurbritanniast, kes leidis suure vaevaga üles mehe, kes levitas veebis tema tütre alastifotosid. Ka Eestis langevad inimesed üha enam küberkiusamise ohvriks, kui veebis jagatakse nende alastipilte või -videoid. „Sagedamini on ohvriteks puberteedieas tüdrukud,“ ütleb veebikonstaabel Alik Säde.

„See oli telefonikõne, mida ükski vanem ei tahaks saada,“ kirjeldab Charlotte. Teisel pool toru oli tütar, kes väriseval häälel hoiatas ema, et temaga on juhtunud midagi ääretult halba.

Anonüümne häkker varastas Kayla (24) arvutist tema alastifotod ning postitas need kahtlasele veebisaidile, kus oli üle 350 000 kasutaja. Paljastavad pildid olid tehtud naise magamistoa peegli ees ega olnud mõeldud teistele silmapaaridele. See oli alandav rünnak, millest sai alguse pea kaheaastane jälgede ajamine, et süüdlane saaks väärilise karistuse. 

Politsei huvi juhtumi vastu oli aga pea olematu. 2012. aastal ei olnud veel ühtegi seadust, mis oleks keelustanud selliste piltide jagamise.

Hiljuti leidis ka Eestis aset üks eriti keeruline juhtum.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99