Retrobesti menüü

Foto: Maria Kilk
Üritused
26. juuli 2022, 09:17

SUUR ÜLEVAADE | KALLID KALORID! Kui palju on vaja kukrut kergitada, et festivalil söönuks ja joonuks saada? (1)

Koroonapiiranguteta festivalisuvi on meelitanud suvepeod rahvast triiki täis. Küll pole kodumaised suvepeodki jäänud üldisest hinnatõusust puutumata – et saada pea õllest sumisema ning kõht šašlõkist-burgerist punni, tuleb heldelt rahakotiraudu paotada. „Toit on küll kallis, kuid kuidagi peame ka meie ära elama,“ tunnistab festivalidel toitlustusäriga tegelev kaupleja Õhtulehele. Millised on olnud toidu- ja joogihinnad selle suve suurimatel suveüritustel?

„Festivali toidu- ja joogihind sõltub kõikidest kuludest, mis tekivad tooraine ostmisest kuni kliendile söögi ja joogi üleandmiseni. Viimase nelja aastaga on tarbijahinnaindeks toidukaupade osas tõusnud ligi 20 protsenti ning toitlustajate kulusid tõstavad ka hüppeliselt kasvanud energia- ja kütuse hinnad ning tööjõukulude üldine tõus,“ kommenteerib Pühajärve jaanitule avalike suhete juht Siim Sups festivalidel kallinenud toidu- ja joogihindu.

Õhtuleht vaatles söögi- ja joogihindu Pühajärve jaanitulel, Retrobestil, Tallinna lauluväljakul toimunud DJ Tiësto kontserdil, Palmse mõisas toimunud veini- ja siidrifestivalil, Pärnus noori hullutanud Beach Grind'il, Rammsteini kontserdil ja Valgeranna festivalil ning võrdles, kas ja kui palju erinevad Eesti suvepidude toidu- ja joogihinnad piiri taga toimunud pidude hindadest.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99