„Puuduta mind“ Hiiumaa Eiffeli tornis; saatekülaline Jaan Alliksoo saatejuhid Anu Saagim; Sirje Presnal

Puuduta mind
21. juuli 2022, 19:02

„PUUDUTA MIND“ 239. SAADE | Külas Hiiumaa kõige sitkemal mehel: tee oma hobist töö, siis ei pea kellegile aru andma (2)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele pühendunud ajakirjanik Sirje Presnal ja Õhtulehe veebi loovjuht Anu Saagimi on seekord külas Hiiumaa kõige värvikamal mehel. Reigi küla Kastani kinnistul Hiiumaal kõrgub umbes 30 meetrine kadakast vaatetorn, mis püstitati 2007. aastal, selle peremees on Jaan Alliksoo.

Vaata lustlikku videointervjuud!

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele pühendunud ajakirjanik Sirje Presnal ja Õhtulehe veebi loovjuht Anu Saagimi on seekord külas Hiiumaa kõige värvikamal mehel. Reigi küla Kastani kinnistul Hiiumaal kõrgub umbes 30 meetrine kadakast vaatetorn, mis püstitati 2007. aastal, selle peremees on Jaan Alliksoo.Vaata lustlikku videointervjuud!

Hiiumaa Eiffel on torn Hiiumaal Kõrgessaare vallas Kootsaare poolsaarel Reigi küla põhjatipus, mille ehitas kohalik külamees Jaan Alliksoo oma koduõuele. Torn valmis 2007. aastal ja on 31,4 meetrit kõrge ehk 1/10 Prantsusmaal asuvast Eiffeli torni kõrgusest.

2008. aasta aprillis sai alguse kauakestev vaidlus torni püsimajäämise üle, sest selle püstitamiseks puudus ehitusluba ja turvalisus oli kaheldav. Täna torn siiski püsib ja on avatud huvilistele. Torni külastab igal suvel umbes 30 000 turisti, kohal on käinud telekanalid Eestist, Prantsusmaalt ja Venemaalt.

Edasi lugemiseks: