Foto: Pixabay
Sisuturundus
15. august 2022, 14:54

Online-kasiinod ja klassikalised maapealsed kasiinod – kumb on populaarsem?

Ajalooliselt on „kasiino“ tähendanud hoopis midagi muud kui praegu – selle terminiga on märgitud Itaalias väikest suvemaja või paviljoni, mis oli mõeldud meelelahutuseks ning asus suurema villa territooriumil. 19. sajandil hakati kasiinoks nimetama ka teisi avalikke ehitisi, kus toimusid meelelahutusüritused, sealhulgas sport ja hasartmängud.

Kui veel 10-20 aastat tagasi olid klassikalised maapealsed kasiinod üsna tavapärased ja rahva hulgas populaarsed, siis see tendents on paljuski muutumas. Väga tugeva tõuke on andnud interneti hoogne areng – paljud tegemised on kolinud nutiseadmetesse ning oleme niiviisi täielikult harjunud. Veel suurema tõuke, võib-olla isegi määrava, andis koroonapandeemia algus. Üheskoos meelelahutusasutustega suleti ka kasiinod ning niisugune ajaveetmise võimalus kadus ära. Mida siis teha, kuidas nautida kodus meelelahutuslikke kasiinomänge?

Järjest rohkem hakati pöörama pilku online-kasiinode poole ning nüüd on need mängud hõivanud märkimisväärse turuosa. Koroonapandeemia ajal jõudsid online-mängudeni ka inimesed, kes polnud neid varasemalt katsetanud – kuna paljud meele lahutamise võimalused polnud neil hetkedel aktuaalsed, tuli leida ise midagi põnevat, mida ette võtta.

Aga mis siis on online-kasiinode ja tavapäraste maapealsete kasiinode plussid ja miinused? Betsafe kasiino toob välja mõned punktid.

Online-kasiino plussid ja miinused

Nagu eelpool mainitud, interneti arenguga on ka online-mängud saanud hoogu juurde – täna on võimalik mängida oma nutiseadmes kõrgekvaliteetse graafikaga mänge kodust lahkumata. Mängude valik on väga lai ning igaüks leiab endale meelepärase.

Oluliseks plussiks on ka see, et netikeskkonnas mängides ei pea ootama, kuni vabaneb mõni meeldiv slotimasin – uue mängu saab valida kiirelt ja lihtsalt. Seda kõike saab teha ükskõik kus, kasvõi töö juures lõunapausi ajal või sõites bussiga ühest linnast teise. Tähtis on vaid see, et sul oleks sel hetkel nutiseadmed piisavalt kiire internet.

Muuseas, online-kasiinodes on võimalik mängida ka ilma rahata. Suur osa mängijatest ei opereerigi tegelikult rahaliste panustega – sellistel juhtudel asendab raha mõni virtuaalne token või coin. See on kõige turvalisem viis õppida raha kaotamata mängu korralikult tundma. Hiljem, kui tunned end selles maailmas kindlamalt, oskad arvatavasti ka nutikamalt panustada.

Kui juba panustamiseks läheb, siis võivad võiduvõimalused olla eriti kopsakad. Pannes sisse mõnikümmend senti, on võimalik võita ka mitukümmend tuhat eurot. Eks siin on loomulikult vaja parasjagu õnne.

Kuna paljud tegemised on kolinud internetti, siis on hakatud üha enam hindama ka anonüümsust ja privaatsust. Tõsiasi on see, et online-kasiinos mängimine on tunduvalt anonüümsem sellest, kui lähed kasiinosse kohapeale. Tavapärases kasiinos tuleb alati oma ID-kaarti näidata ja end registreerida.

Tänapäeva maailmas on ka väga palju stressi ja pinget, mille all inimesed murduvad. Tihti on vaja lihtsalt hetkeks mõtted eemale viia ja teha ajule restart. Online-mängud on selleks ideaalne võimalus, sest sa ei pea selle jaoks isegi kodust või kontorist lahkuma.

Loomulikult ei ole online-kasiinos mängimisel ainult plusspooli, vastukaaluks toome välja ka mõne miinuse. Tõsi küll, pigem tundub, et need miinuspooled on eelkõige kosmeetilised detailid.

Paljud kasiinomängude harrastajad kurdavad, et internetis mängimine ei ole see õige – atmosfäär ei ole päris sama. Kasiinode juurde kuuluvad suurejoonelisus, elevus, raha, inimesed… Kuigi internetikasiinode graafika on tavaliselt üsna uhke, siis tegelikult istud sa ikka arvuti või telefoni ees oma tavapärases keskkonnas. Kasiinosse tulemine pakub keskkonnavahetust ning võimalust astuda ka füüsilises mõttes natukeseks teise maailma.

Samamoodi on paljude mänguhuviliste jaoks murekohaks see, et online-kasiinodes panustamine võib olla lõppude lõpuks veidi üksildane tegevus. Ikka sina ja sinu arvuti. Kuigi paljudes online-mängudes on diileriks päris inimene, siis see teine persoon asub ikka teisel pool ekraani ning vahetu suhtlus puudub.

Klassikalise maapealse kasiino plussid ja miinused

Milline tuledesära, missugune möll, palju inimesi, rahvas uhketes rõivastes… see kõik on suurejooneline ja glamuurne! Kes on näiteks väisanud Las Vegase või Monte Carlo mängupõrguid, ei unusta neid kogemusi arvatavasti iial. Kindlasti ei ole sinu kodukoha lähistel asuv kasiino nii suurejooneline, aga küllap on see ka Las Vegase kasiino väiksem vend.

Suurem osa kasiinosid ei ole ainult mängimiseks, vaid pakuvad ka muid teenuseid – näiteks restoranid või baarid. Paljud kasiinod asuvad hotellides, mistõttu on mugavalt võimalik majutuskohas peatudes külastada ka kasiinot. Seetõttu on tegemist ka lihtsalt meeleoluka paigaga, kus ilma panuseid tegemata aega veeta. Kasiino-restoranis einestades on kogemus kindlasti meeleolukam kui tavapärases restoranis õhtu veetmine. Kui sa pole seda veel proovinud, siis tasub ette võtta! See on äge!

Peenemasse kasiinosse minek on põhjus end üles lüüa – naised panevad selga kaunid õhtukleidid ja mehed triiksärgid üheskoos ülikonnaga. Paljudes kasiinodes on ka dress code, mida on vaja jälgida (eriti nendes, mis on hotellides), nii et kui plaanid minna kasiinosse, siis tasub äkki kodulehelt üle vaadata, kas seal on vaja kanda kindlat tüüpi rõivastust. Nii ei satu sa ebamugavasse olukorda, kui sind peaks saadetama ukselt tagasi. Rääkides ukselt tagasi saatmisest, siis ära unusta kaasa võtta ka isikut tõendavat dokumenti. Eestis pääseb kasiinosse 21. eluaastast, peale selle on vaja külastus dokumendi abil registreerida.

Kui online-kasiinode puhul oli miinuseks see, et kogemus võib olla veidi üksildane, siis klassikalises kasiinos taolist probleemi kohe kindlasti ei teki. Boonuseks on ka see, et paljud kasiinod pakuvad oma klientidele tasuta esimest või teist kokteili, mis tõstaks tuju ja viiks vastavasse meeleolusse. Ka üldiselt on menüü soodsam kui sama linna teistes baarides või restoranides.

Kui aga eelarve on niigi väike ja liiga palju raha kulutada ei sooviks, siis võib ka õhtu soodsa menüüga kasiinos liiast olla. Kui peaks veel vajadus olema erinevatele diileritele jootraha jätta, siis võib lõppude lõpuks õhtu päris kulukaks kujuneda. See on maapealsete kasiinode miinuspool – online-kasiinos ei ole sul vaja kokteili osta. Kui ei taha, siis ei pea ju üldse midagi jooma. Ja kui ikka tahad, siis kohalikust supermarketist saab selle dringi mitu korda soodsama hinnaga kätte.

Online-kasiinode juures rääkisime, et mängude valik on nii lai, et võtab praktiliselt silmanägemise ära. Klassikalises kasiinos päris nii ei ole. Loomulikult sõltub see kasiino suurusest ning kui sa just Las Vegases ei mölla, siis on valikud tunduvalt kasinamad. Lisaks võib tekkida parimate mängude juures järjekord ning kindlasti tõmbab see meeleolu alla.

Kumb siis on parem?

Selle teksti lõpuks peame tõdema, et ühest vastust ei olegi. Kuigi online-kasiinod on muutunud selgelt populaarsemaks, ei saa otseselt eelistada üht teisele. Täpselt nii palju, kui on inimesi, on ka erinevaid maitseid. Mõnede jaoks kaaluvad klassikalise kasiino plussid üles interneti teel sloti keerutamise ja vastupidi. Aga naudi neid mõlemaid võrdselt ja loomulikult vastutustundlikult – see võiks olla omaette soovitus!

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!