LIHA KAASA: ETV peadirektor saab “Grillfest 2001” korraldajalt Tiit Trevelt kaasa lihatüki, et selle kallal kabinetirahus maiustada. Kahe mehe käe vahele on jäänud Põhja-Tallinna linnaosa vanem Tõnu Heidov.Foto: Arno Saar
Inimesed
14. mai 2001, 23:00

Aare Urm viis grill-liha tänavalt kabinetti

Mõni päev tagasi oli ürituse “Grillfest 2001” peakorraldaja Tiit Treve oma grillauto ETV maja ette parkinud ning jagas koos Põhja-Tallinna linnaosa vanema Tõnu Heidoviga möödujaile küpsetatud liha.

Aktsioon oli mõeldud venekeelse jutusaate “Sputnik” osana. Et päevasel kellaajal oli juhuslikke möödakäijaid vähe, said suurema osa grill-liha telemaja töötajad. Teiste seas tuli liha uudistama ka ETV peadirektor Aare Urm. Leides, et tänaval kätega liha söömine tema ametiga hästi kokku ei käi, keerati talle sealihakäntsakas fooliumisse ning anti kaasa, et ta seda kabineti õhkkonnas mekkida saaks.

Tõnu Heidov tunnistas, et on suur grillisõber ning see, et suvine rahvapidu just nende linnaosas - Stroomi rannas - peetakse, teeb talle vaid siirast heameelt. “Vaatame, arutame täna siin teistega, võib-olla võtame oma võistkonnaga isegi grillimisvõistlusest osa,” arvas ta.

Maastikuautost liikuva grillimislaboratooriumi kohandanud Tiit Treve tunnistas, et unikaalset sõiduriista, mille kasti grillimistehnika on paigutatud, pole ta patenteerinud. “Aga see ahi, mis siin on, on küll minu jooniste järgi ehitatud,” tunnistas ta.

Grillfesti peetakse tänavu suvel 22.-24 juunini Stroomi rannas. Peale lihaküpsetusfinaali valitakse festivali esimesel päeval miss Eesti tiss ning uuendusena ka võimsaima meheau omanik. Peetakse ilutulestikuvõistlust Suur Pauk ning naljatandem Valdo Jahilo-Erkki Kõlu alustavad 24tunnist anekdoodirääkimise maratoni. Teisel päeval süüdatakse maailma suurim jaanituli ning kolmandal päeval saavad huvilised jõudu proovida eri rekordite püstitamisel.

Juba paar päeva on Shelli teenindusjaamades ja Piletilevi müügipunktides saadaval ka ürituse pääsmed, millele antakse kaasa tasuta CD-plaat audio- ja videoklippidega.