TÄHISTAMAS KUNINGANNA TROONIJUUBELIT: „Tajuda seda, kuidas on olla osa ajaloost... See on muljetavaldavalt rahvalik ja rahvuslik,“ lausub Londonis tegutsev Evelyn Sepp.

Foto: Erakogu
Inimesed
12. juuni 2022, 11:16

VÕIMUKRIIS KUI HALB FILM! Aednik Evelyn Sepp naudib elu Inglismaal: endised kolleegid peavad aga taluma Eestis räuskavaid purjus madruseid, kes ei tee bensiinil ja tulekustutil vahet (7)

Mõneks ajaks Inglismaale kolinud endine riigikogulane ja praegune aednik Evelyn Sepp (49) vaatab umbrohtu kasvanud Eesti poliitpeenraid õõvastusega. „Toimuv on nõutuks tegev ja tülgastav. Ühed seltsimehed peavad võimukõnelusi ja teine seltskond üritab kokku panna midagi, mis Eesti kriisist väiksema vaevaga välja juhiks. Üldpilt on aga hale kui kehvalt ettekantud Z-kategooria kodukino,“ põrutab ta.

Kas aastate eest poliitikas tegutsedes ei tulnud Sepal tahtmist end pärast tööd taimedega tegeldes rahustada? „Oleks mul olnud siis aega iseenda ja oma vaimse tervise peale nii palju mõelda ja aru saada, et aed võinuks olla pääsetee, oleksid vast paljud asjad teistmoodi läinud. Loodus on imeline ja aiandus mõjub hästi nii füüsilisele kui vaimsele tervisele. Aed on üks selline koht, kus kõik on lihtne, selge ja aus.“

Endine keskerakondlane nendib, et Eesti poliitikat ta taga ei igatse. „Toimuv on nõutuks tegev ja tülgastav. Vabatahtlikult ei usaldaks ma ühtegi elutähtsat otsust inimeste kätte, kes ei saa hakkama oma isikliku rahakoti pidamisega, ei tee vahet enda ja riigi varal ega ole suutelised isegi enda tagatoas akent paotama, et sealt liigne välja tuulutada.“

Ta lisab:

Edasi lugemiseks: