USTAV SÕBER: „Tõnu ei olnud nagu mesi, mis määrib, vaid oli nagu puhas vesi. Ta oli lihtsalt toetav ja siiras sõber,“ meenutavad aasta eest lahkunud näitlejat ja lauljat Tõnu Kilgast tema lähedased sõbrad.

Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
3. juuni 2022, 22:30

25. mail möödus aasta näitleja ja muusiku Tõnu Kilgase lahkumisest.

Tõnu Kilgase elu üheks traagilisemaks episoodiks sai see, et ta ei jõudnud oma ema, näitleja Ellen Kaarma matustele

„Jumalaga, vana sõber,“ olid Tõnu Kilgase parima sõbra Aivar Ennoki viimased sõnad Tõnule haiglas ta surivoodi veerel seistes. „Kuni selle hetkeni polnud Tõnu ennast liigutanud, ent nüüd tegi ta korraks, võib-olla seitsmeks-kümneks sekundiks silmad lahti, tõstis käe tekilt aeglaselt-aeglaselt viipeks kõrgemale, vaatas mulle otsa ja püüdis naeratada. Sel hetkel sain aru, et see oli meie viimane ja lõplik hüvastijätt. Keerasin ringi ja astusin palatist välja,“ jääb viimane kohtumine sõbraga elu lõpuni Aivarile silme ette.

„See oli eelmise aasta mais, kui helistas Tõnu tütar Ellen, et nüüd on võib-olla nädalate küsimus, kuniks isa võib veel olla. Ellen lubas arstiga rääkida, et mind lubataks taga haiglasse kaasa, sest koroona tõttu olid külastajatele väga ranged piirangud. Nii sõitsimegi laupäeval, 22. mail, koos elukaaslase Mairega Hiiule,“ meenutab Aivar.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99