KOLE LÄRM! Prints Williami ja hertsoginna Catherine’i pesamuna prints Louis kattis kõrvad, kui kuningliku lennuväe lennukid kuninganna auks lossist üle lendasid. Cambridge’i hertsogipaari vanemad lapsed tundsid vaatemängust puhast lusti.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
2. juuni 2022, 22:30

Kuninganna tähistas pere ja rahva seltsis 70. valitsusaastat

„Uskumatu!“ õhkas Tema Majesteet Elizabeth II eile Buckinghami palee rõdul, kui tuhanded vaimustunud poolehoidjad tema ilmumist kõrvulukustavate hõisetega tervitasid. 96aastane monarh osales tervisehädade kiuste oma 70. valitsusaasta ehk plaatinajuubeli paraadil, mis võib jääda tema pika valitsusaja viimaseks avalikuks tähtsündmuseks.

Kuninganna plaatinajuubeli sõjaväeparaadil „Trooping the Colour“, millel osales umbes 1400 sõjaväelast ning sadu hobuseid ja orkestrante, ilmusid esmalt avalikkuse ette troonipärija prints Charles koos oma vanema poja Williami ja õe Anne’iga – kolmik oli ratsa ja paraadmundris. Buckinghami lossist suundus The Malli nimelisele tänavale kolm lahtist hobusõidukit kuningliku pere liikmetega. Esimeses viipasid hõiskavatele pealtvaatajatele prints Charlesi abikaasa Camilla ning prints Williami abikaasa Catherine oma kolme lapsega. Neile järgnesid kuninganna ja kadunud prints Philipi noorim poeg prints Edward oma perega ning kuninganna onupoeg Gloucesteri hertsog abikaasaga ja printsess Anne’i abikaasa viitseadmiral Sir Timothy Lawrence.

Edasi lugemiseks: