OO ARM, KEDA KANNATAD? Kui praegune võimuliit läheb niivõrd tülli, et teineteist ei sallita silmaotsaski, tuleb Jüri Ratasel ja Kaja Kallasel võidelda just Helir-Valdor Seedri tähelepanu pärast ning teha selgeks, et just neil oleks koos kõige parem valitseda.

Foto: Kollaaž (Erki Pärnaku, Stanislav Moškov, Ilmar Saabas / Ekspress Meedia, 2x Maria Kilk)
Poliitika
1. juuni 2022, 15:43

PULMAMÄNGUD TOOMPEAL! Ihaldatuim pruut kruvib hinda üles: „Meid ei huvita lihtsalt (!) kõrged positsioonid.“ (10)

Toompea poliitilisel mängulaual on viimastel nädalatel toimunud hulk pöördeid, mille tulemusel on kõigi silmad pööratud 12-liikmelisele Isamaa fraktsioonile ning selle juhile Helir-Valdor Seedrile. Just temast sõltub, kas ta võtab meelitavad-võrgutavad kosjaviinad vastu Reformi- või Keskerakonnalt, et sõlmida mõistusabielu ehk järgmine valitsus.

Valijate poolehoidu sihtides peavad eri poliitjõud praegu võitlust, kes täpselt on lastetoetuste tõstmise taga. Eelkõige kukepoksivad Keskerakond ja Isamaa. Erinevalt rahatust Keskerakonnast, saab ja teeb Isamaa erinevates meediakanalites reklaami, kuidas ellu viiakse just nende lubadust ja plaani. Keskerakondlastel ei jää üle muud, kui kiruda ja sõimata konkurenti ning tema rahakaid toetajaid.

Edasi lugemiseks: