Ellen Kilgas

Foto: Tiit Tamme
Inimesed
27. mai 2022, 16:45

TÕNU KILGASE 1. SURMA-AASTAPÄEV | Tütar Ellen Kilgas: nägin teda paaril korral unes. Ta andis mõista, et kõik on hästi (2)

„Nägin isa paaril korral unes ja ta andis mulle mõista, et tal on kõik hästi, ja siis tasapisi mõistsin, et pean ta vabaks laskma,“ räägib Ellen Kilgas, kelle isa Tõnu vandus aasta tagasi alla raskele haigusele.

„Esimene pool aastast oli emotsionaalselt väga raske. Leppimatus, pettumus, kurbus. Oled ju harjunud, et sinule nii lähedane inimene on kogu aeg olemas… Poleks elu sees arvanud, et vanema kaotamine saab hingeliselt niivõrd raske olema,“ sõnab Ellen ja lisab, et enne oma lahkumist palus isa tal mitte kurvastada.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Tõnu Kilgas suri 2021. aasta 25. mai varahommikul 66 aasta vanuselt.

„Praegu on väga hästi, aga tuleb olla ka realist – see oli mulle päris raske pauk, et kasvaja edasi läks,“ rääkis Kilgas 2020. aasta novembris Kroonikale. „Kaks aastat tagasi avastati mul kopsus kasvaja. See opereeriti väga edukalt ära ja kõik oli korras. Aga siiski ta ajas siirded edasi mulle… pähe,“ lisas Kilgas. 2020. oktoobris tehti talle ka ajuoperatsioon, mis läks arstide sõnul edukalt.

Tõnu Kilgasest jäid maha neli tütart: suhtest laulja Novella Hansoniga sündinud Hedvig Hanson, suhtest baleriin Tatjana Järviga sündinud Ellen Kilgas, suhtest näitleja ja laulja Katrin Karismaga sündinud Piret Krumm ning suhtest Lembe Mõttusega sündinud Susan Kilgas. Isa nime kannab aga vaid kaks tütart. Laulja Hedvig on ema järgi Hanson ja näitleja Piret on Krumm, kuna tema sünni ajal oli Katrin Karisma abielus Hendrik Krummiga. Tõnu Kilgas oli ka mitmekordne vanaisa.