Alan White 2019. aasta juulis.

Foto: Vida Press
Inimesed
27. mai 2022, 11:45

Suri ansambli Yes trummar Alan White (1)

72 aasta vanuses on surnud nimeka Briti progebändi Yes trummar Alan White.

BBC Newsi teatel suri muusik lühikese haiguse järel oma USA kodus Seattle'i lähistel. Yesi teatel oli Alan oodanud pikisilmi sünnimaale naasmist, et osaleda juunikuisel kontserditurneel. 12aastaselt trummi mängima hakanud White liitus bändiga 1972. aastal ning seega pidid nad üheskoos tähistama tema 50 tegutsemisaastat Yesi ridades. Viimastel aastatel olid White'i ülesastumised küll terviseprobleemide tõttu harvemad.

BBC Newsi teatel töötas White pika karjääri jooksul ka selliste staaridega, nagu John Lennon, George Harrison ja Joe Cocker. Trummar mängis mitmel Lennoni albumil, sh plaadil „Imagine“, ning teise The Beatlesi staari Harrisoni albumil „All Things Must Pass“, sh singlil „My Sweet Lord“.

Yesi asutasid 1968. aastal Londonis laulja Jon Anderson, bassimees Chris Squire, kitarrist Peter Banks, klahvpillimängija Tony Kaye ja trummar Bill Bruford. Ansamblil oli aastate jooksul mitmeid koosseise ja muusikalisi suundi. Yesi hittidest on tuntud „Owner Of A Lonely Heart“, „Roundabout“ ja „Long Distance Runaround“.