TEGI TÕRVA KUULSAKS: Ukraina presidenti kujutav liivaskulptuur tegi Tõrva tuntuks nii Venemaal kui ka Euroopas.Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
23. mai 2022, 20:25

Eesti natsilinnade esinumbriks Vene meedias tõusis Tõrva (21)

Ajalehe Izvestija koduleheküljel kirjutati 9. mai eel, et Eesti võimud teevad kõik, et võiduüritusi takistada. Lehe teada hirmutati võidupäeva tähistajaid arestide, trahvide ja neonatside grupeeringute rünnakuga, lisades, et sagenenud on ka rünnakud nõukogude ausammaste vastu.

Paar nädalat hiljem pääses Eesti taas Vene meediasse. Seekord kurikuulsasse ajalehte Pravda. Nimelt kirjutas pravda.ru pühapäeval, et Eesti linnas Tõrvas pandi püsti viie meetri kõrgune New Yorgi vabadussammast meenutav liivast tehtud Volodõmõr Zelenskõi kuju.

Muu hulgas kirjutati, et skulptuurile kulus 72 tonni liiva ning et mullu meisterdati Tõrvas terve pargitäis liivakujusid. „Tõsi, peamiselt kujutasid need eesti sõubisnessi tegelasi,„ teatab Pravda. Liivaskulptuuri artikkel lõpeb millegipärast lausega: „Varem kutsus Eesti peaminister Kaja Kallas Lääne riikide liidreid lõpetama Venemaa presidendile Vladimir Putininile helistamine.“ Seal ei kirjutatud aga sellest, et Zelenskõid kujutava hiiglaslikule liivaskulptuurile on kirjutatud inglise keeles „Oleme Ukrainaga!“ ning et kuju aitasid teha Tõrvas elavad sõjapõgenikud.

Aga mida siis veel Venemaa eliitlehtede Izvetija ja Pravda lugejad Eesti kohta teada saavad?

Edasi lugemiseks: