LEMMIKAJAD: „Enim meeldivad mulle ajad, kus on olnud palju huvitavaid projekte. Seega oli üks mu lemmikaeg Ruja aeg koos paralleelse pianistikarjääriga. Ja kindlasti praegune aeg, kus olen saanud teha palju eriilmelisi asju rohkem kui kunagi varem.“

Foto: Erik Riikkoja
Inimesed
25. mai 2022, 06:17

Rein Rannap: „Olen noor ja töötav. Vanaisa on enda kohta keeruline mõelda ja öelda.“

Küsisime Rein Rannapilt (68) enne juunikuist klaverituuri Eestimaa kirikutes, kuidas ta end vormis hoiab, milliseid hetki naudib, mida arvab geeniuse tiitlist ja millised oma muusikapalad saadaks ta ajakapsliga kosmosesse.

Äsja lõppenud Eurovision toimus Itaalias. Kas selle riigiga seostub teile alati ka te enda põgenemine Nõukogude Liidust 1987. aastal?

Ei seostu. See viisa ootamine oli lühike üleminekuperiood, polnud sisulist tähtsust, mis riigis see toimus. Sellest ei ole mu elus jälgi.

Itaalias oleme aga Evega (Rein Rannapi elukaaslane Eve Aus – toim.) käinud mitmeid kordi – puhanud ja reisinud. Väga meeldivad väikesed romantilised linnad, kus kohalikud on enamuses ja turiste vähe. Näiteks Gaeta ja Soverato, mõlemas elasime üle nädala. Nautisime kohalikku elu, iidset arhitektuuri, vapustavaid toite ja väikeseid randu.

Milline aeg on olnud kõige raskem?

Pärast Ameerikast naasmist. Kaks esimest aastat polnud mul piisavalt rakendust, sidemed olid katkenud. Siis otsustasingi hakata ise tuure korraldama.

Milline aeg on te elus praegu?

Edasi lugemiseks: