KAKS UFOT: Suurema taldrikukujulise ufoga lendas teisele planeedile koer Lui, väiksema laevakujulise ufoga aga Raido.Foto: Kuvatõmmis ERR saatest „Monoloog tundmatuga“
Eesti uudised
20. mai 2022, 13:00

Koolipoiss Raido käis 1989. aastal koos koer Luiga kosmoses ja maandus hommikul kodus, lehma kujutis põsel

KAS KOOLIPOISS KÄISKI KOSMOSES? Mida räägivad Eesti kõmulisima ufoloo peategelased 32 aastat hiljem? (12)

1989. aasta sügisel leidis aset üks Eesti ajaloo kõmulisimaid ufolugusid, kui tulnukad viisid Viitna kõrval Rõmeda külas elanud koolipoisi Raido ja koer Lui oma planeedile ja tõid hiljem kenasti koju tagasi. Õhtuleht otsis Raido ja teised loo toonased peategelased üles ning uuris, kas see kõik oli lihtsalt väljamõeldis? Tulemus on üllatav.

Kui algas Vahur Kersna saade „Monoloog tundmatuga“, vaatasid seda sajad tuhanded eestlased, sõltumata sellest, mida nad parajasti ufodest ja nendega lennanud tulnukatest arvasid. 6. jaanuaril 1990. aastal käis avapauk, mis oli võimas!

Niisiis tulid tulnukad õhtul Raido koju, viisid tema ja koer Lui ööseks oma planeedile, kus juhtus kõiksugu põnevaid asju, ja tõid poisi hommikul kenasti koju tagasi, graveerides talle põsele ilusa väikese reljeefse lehma. Poisi peopesas oli nähtav koera ja kassi kujutis. Pärastlõunal maandus oma kuudi ees ka koer Lui ise. Detaile on selles loos palju, kuni kirjelduseni, mismoodi mängisid tulnukate lapsed, millised olid nende majad ning mida söödi.

Praegu keskealisele Raidole kaasnesid saatega rängad tagajärjed, ent nüüdki ütleb mees Õhtulehele, et ehkki ta ei ole praegu kindel, et see kõik füüsiliselt juhtus, oli ta toona veendunud, et täpselt nii oligi.

Edasi lugemiseks: