Sisuturundus
20. mai 2022, 09:54

Naudi imetoredat avapauku suvele – tule Põhja-Liivimaa Festivalile!

On juuni esimene laupäev, ilm on mõnus ning suve algus lausa kutsub kaunist kodumaad avastama. Pärnumaal paiknev Häädemeeste on ideaalne paik, kuhu teha suve esimene vahva väljasõit – see asub mere ääres, alevik on imearmsalt idülliline ning just seal toimubki 4. juunil traditsiooniline Põhja-Liivimaa Festival.

Esimene Põhja-Liivimaa Festival toimus juba 2006. aastal Eesti ja Läti kaksiksündmusena. Suvealguspidu leidis aset just Häädemeestel ning suve lõpus samasugune sündmus Lätis Ainažis. Tänaseks ühist korraldamist Lätiga enam ei ole, kuid Häädemeestel toimuv Põhja-Liivimaa Festival on saanud Pärnumaal (ja miks mitte ka kogu Eestis) tunnustatud ürituseks.

„Sellest on kohalike jaoks kujunenud suve avalöök ning inimesed teavad ette, et juuni esimesel laupäeval toimub Põhja-Liivimaa Festival. Alati astuvad üles ka kohalikud talendid, kes valmistuvad sündmuseks hoolsalt ette,“ kõneleb festivali üks korraldajatest, Aigi Treumuth.

Aga tegelikult pole Põhja-Liivimaa Festival populaarne ainult pärnumaalaste hulgas – siia tuleb külalisi kogu Eestist ja isegi naaberriikidest. „Kuna siin on mõnus suvituspiirkond, siis on põhjust alustada Pärnumaa suve toreda traditsioonilise festivaliga. Meil on Häädemeestel tohutult ilus ja nii vinge kogukond. On suur rõõm, et külalised tulevad ikka ja jälle tagasi. Meie suur väärtus ja aare on me inimesed – juba inimeste pärast tasub siia tulla,“ jutustab Aigi.

Põhja-Liivimaa Festivalil toimub päeval populaarne laat ning Aigi sõnul tulevad paljud kauplejad igal aastal aina tagasi. Tänavu tegutseb festivalil ka muinassepp, kes laseb kõigil soovijatel proovida kätt sepatöös. „Oma oskused saavad proovile panna nii suured kui väikesed, nii mehed kui naised. Muuseas, ta rääkis, et just naised on alati kõige suuremad huvilised. Juba teist aastat tuleb festivalile Daniel Rahuvarm, kes teeb puust vilepille ja kuulda saab kõiki neid hääli, mida ta vilepillist välja suudab võluda. Täiesti müstika, et sellisest väikesest pillist tuleb nii põnevaid helisid,“ räägib Aigi.

Kell kaks päeval astub lavale Häädemeeste Huviteater Tšehhovi näidendiga, mis vestab laadamöllust. Muuseas, Häädemeeste Huviteater on väga heal tasemel, mitmeid auhindu võitnud ning inimesed ootavad alati nende tükke.

Palju tegemist on ka lastele – alates hiigelseebimullide töötoast kuni mitmete lõbusate atraktsioonideni.

Tõmbenumbriks on muidugi ka Curly Stringsi tasuta kontsert ning õhtu lõpetab tore tantsusimman Folkselli saatel. Sealsamas on ka ilus jõekäär, kuhu seatakse maagiline tuleinstallatsioon.

Põhja-Liivimaa Festival on külastajatele tasuta.

Tekkis huvi? Vaata lisaks ka Põhja-Liivimaa Festivali Facebooki lehelt SIIT ja SIIT!