Torinos toimuva eurovisiooni teise poolfinaali vaatamine Viljandis, Eesti esindaja Stefan Airapetjani isa söögikohas "Armeenia Köök Soso Juures".Foto: Martin Ahven
Seisukoht
13. mai 2022, 18:14

Seisukoht | Stefan on juba võitnud! (2)

Laupäeva õhtul on põhjust taas telerite ette koguneda ja end Eurovisioni lainele lülitada, sest Stefan on laulnud Eesti suurde finaali. Mitmenda kohaga ta Torinost tagasi tuleb? Kama kaks.

Neljapäeva õhtul toimus Viljandis, Stefani isa peetava söögikoha õuehoovis meeleolukas Eurovisioni poolfinaali ühisvaatamine. Restorani õu täitus kümnete fännidega, kes olid meie eurolaulikule kogu hingest kaasa elama tulnud. Toetust ei tuldud avaldama mitte ainult Stefanile, vaid ka tema isale, kelle süda oli poja etteaste pärast terve päeva valutanud. Pöialde hoidmisest oli kasu! Oh neid kilkeid, hüppeid ja rõõmuhõiskeid, kui sai teatavaks, et Stefan on finaali edasi pääsenud! Uhkust ja rõõmu tema edu üle võis lugeda nii kohal viibinute, ent eelkõige isa Sasuni silmist.

Selles, et Stefan poolfinaali esitus oli suurepärane, pole vaja viivukski kahelda. Nimekad välismaised uudisteportaalidki on kiitnud nii meie euroloo sõnumit kui ka igati veenvat ja sarmikat lauljat. Seega ei mõistakski Stefanile soovida muud, kui vaid rohkelt edu ja külma närvi. Ning oskust olukorda nautida – tundub, et see ongi esmatähtis! Mitmendale kohale Stefan laupäevases finaalis jääb… Kama kaks, sest tema suurepärase esituse üle saame juba praegu uhkust tunda.

Ning uhkust võib tunda ka viljandlaste üle. Kuidas sealne rahvas eile oma linna poisile kaasa elas, oli ilus. Nõnda ilus, et sellest võiks laiemaltki šnitti võtta. Just nõnda siiralt ja elavalt tulekski omadele kaasa elada – igas olukorras!