Claus MootseFoto: Stanislav Moškov
Inimesed
31. detsember 2022, 13:31

Artikkel ilmus esmakordselt 28.05.2022

ÕL ARHIIV | Stand-up-koomik Claus Mootse meenutab oma esimest esinemist: tulin lavalt maha ja teadsin, et müün paari kuu pärast Alexela kontserdimaja välja (1)

Comedy Estonia koomik Claus Mootse (28) armastab publikuga vestelda nii veidratest olukordadest, elust maal ja linnas, perest kui ka suhetest. Kuigi romantikapisik on mehel küljes, tõdeb ta, et pole romantiliste žestide tegemises just kõige osavam. „Mu meelest oleks ka see romantiline, kui ma ütlen kaaslasele, et täna on meie päev, siis ostan talle sušit ja viin ta Paasiku koertemõisa kutsikaid vaatama, aga ise lähen sõpradega karti sõitma,“ räägib Claus.

Claus on Setomaalt pärit noormees, kes kasvas üles suures suguvõsas, rabas kõvasti tööd ja veetis palju aega vanavanemate pool, kus teda äratas hommikuti kuke kiremine. „Pidin kasvuhooneid kastma, loome-linde toitma, põllutöid tegema ja seenel-mustikal käima. Mu onu oli kokkuostja ja ma olin ta sulane. See jääb minuga ilmselt pensionipõlveni,“ räägib mitmeid aastaid lavalaudadel inimesi naerutanud Claus.

Edasi lugemiseks: