ERINEVAD ARUSAAMAD: Paljud venelased kiidavad inimeste tapmise heaks.Foto: Aldo Luud
Maailm
14. mai 2022, 15:06

KUULA! Vene sõdurite telefonikõned lähedastega tekitavad hirmujudinad: „Mina piinaksin Ukraina lapsi ja isegi laseksin nad maha!“

„Tead sa, koolis paluti midagi joonistada 9. mai kohta. Ja nende lapsed ütlesid, et see pole nende püha. Kasvavad suureks ja neist saavad samasugused natsid (vene k – natsiki). Võtaksin kätte ja tapaksin nad kõik ära,” ütleb Vene sõduri naine telefonivestluses abikaasale. Südamepuistamisest üllatunud mees ütleb selle peale kerge irooniavarjundiga hääles: „Küll sina oled heatahtlik, Julia.“

Parasjagu Harkivi lähistel Ukraina sõdureid tapma läinud mees on naise verejanulisuse tõttu veidi üllatunud ja ütleb, et need on ju lapsed. Julia lisab, et ta süstiks nad narkootikume täis, et nood piinleksid, vigastaks nende suguelundeid (vene k – pisja) ning lõiguks nende seljale viisnurgad. „Ma isegi laseksin need lapsed maha,“ ütleb ta.

„Kõigile, kelle maha lasen, joonistan isiklikult svastika otsaette,“ lubab oma emale üks teine sõjamees, kelle arvates peaks kuni Lvivini kõik ettejääjad ära tapma.

Hirmujudinaid tekitavad salvestisi Vene sõdurite ja nende lähedaste vahelistest vestlustest jagub veel kuhjaga. Allpool on väljavõtted ja salvestused vaid mõnest võikast kõnest.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99