KUSTUTAMISHOIATUS: Vasakpartei endine juht Julia Sommer (paremal ülal) kinnitab, et andis erakonnast lahkudes üle kõik dokumendid. Praegune juht Julia Lindvall (paremal all) aga ütleb, et pole pabereid tänini kätte saanud ega saa seetõttu esitada näiteks majandusaasta aruandeid. Tagajärg: kustutamishoiatus äriregistris.

Foto: Kollaaž (Vida Press, Stanislav Moškov, Karli Saul / Ekspress Meedia, kuvatõmmis 2021. a kohalikel valimistel osalenud valimisliidu Maardu Hääl – Golos Maardu kodulehelt)
Eesti uudised
17. mai 2022, 12:52

50 AASTAT EESTIT AINUVALITSENUD PARTEI VAAGUB HINGE: kustutamishoiatus, 1200 välja visatud liiget, ametist lahkuv tankist, vähem kui neli eurot pangas (8)

Kommunistid valitsesid Eestit ainuparteina pea viiskümmend aastat. Mis on saanud nende järeltulijast – Eestimaa Ühendatud Vasakparteist? Pikalt on tulnud laibalehka, aga mai alguses sai kirst õige mitu naela juurde. Miks omavahel kokku ei saada ja erakonda ära ei päästeta? Selle Õhtulehe küsimuse peale selgitas üks erakonnast lahkunud liige, et erimeelsused on nii suured, et kokku saamine on juba puht füüsiliselt võimatu. „Kuidas võib kokku saada, kui kaks aastat järjest praegune juht Julia Lindvall situb eelmise juhi Julia Sommeri peale?!“

Millised on viimased arengud vasakparteis? Kohtutäitur tegi märtsis pangakonto võlgade katteks tühjaks, 7. mai seisuga oli kontol vaid kolm eurot ja 58 senti. Mai alguses viskas kohtu määratud juhatuse asendusliige Julia Lindvall erakonna hingekirjast välja 1195 liiget, alles jäi vähem kui minimaalselt nõutud 500. Äriregistris on alates 10. maist kustutamishoiatus majandusaasta aruannete mitteesitamise pärast. Takkapihta hindas Lindvall 10. mail kohtule esitatud aruandes organisatsiooni lootusetuks ja esitas taotluse amet maha panna.

Kuidas jõuti sellisesse olukorda? Kas erakonna juhtis meelega hukatusse tankist, kes esindab varjatud rahastajat? Kes tahab erakonda veel päästa?

Edasi lugemiseks: