Raadio Elmar värske saatejuht, suhtekorraldaja ja saate „Eesti otsib superstaari“ kuuenda hooaja finalistina tuntuks saanud Karl Gustav Adamsoo (27) lõi Facebookis eakate nutiabigrupi.

Foto: Kristina Masen
Inimesed
14. mai 2022, 09:48

Eakate nutiabi grupi eestvedaja Karl Gustav Adamsoo: seeniorist lähedasele surutakse telefon jõulukuuse all pihku, sõnades, et hoia nüüd lipp kõrgel – sellega asi piirduma ei peaks

„Kui ma olin haige, 39kraadise palavikuga voodis siruli, oli minu vanaemal alati aega, et mulle tundide viisi piimasuppi keeta või kududa valmis need villasokid, mis mind sügise saabudes soojendasid. Meie vanavanematel on alati meie jaoks olnud aega. Tasuks mõelda, kas ka meil on nende jaoks aega olnud,“ mõtiskleb Raadio Elmar värske saatejuht, suhtekorraldaja ja saate „Eesti otsib superstaari“ kuuenda hooaja finalistina tuntuks saanud Karl Gustav Adamsoo (27), kes lõi Facebookis eakate nutiabigrupi.

Karl Gustav sõnab, et ajal, mil digimaailm saab meie elus järjest olulisemaks, vajavad ka meie eakad lähedased seal hakkama saamiseks tuge, jälgimist, kannatlikkust ja eelkõige aega.

Eakate digioskuste arendamine on teema, mis on ajapikku saanud tema jaoks äärmiselt südamelähedasteks. Pole ka ime. Just seeniorite digipädevust on mees risti-põiki uurinud nii oma bakalaureuse- kui ka magistritöös. Uuritu eest on Adamsoo võitnud ka UNESCO korraldatud lõputööde konkursil esikoha.

„Mulle küll kõik sõbrad ütlesid, et kas tõesti ei saaks leida enam „seksikamat“ teemat. Aga pagan, me kõik oleme ühel hetkel 80aastased. Ütle siis endale peegli ees seistes, et kanna end maha. Ikka ju mõtled, et oled midagi väärt ja soovid midagi veel proovida,“ lausub Adamsoo.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99